Liittymätarjous pienentää puhelinlaskuasi – Valitse omasi

Telian logo
Telia Rajaton 200 M 23,99 €/kk

→ Rajaton netti Suomessa, Pohjoismaissa ja Baltiassa
→ Rajattomat puhelut
→ 200 Mbit/s data

Moi mobiilin logo
Moi Potti alkaen 9 €/kk

→ Netti 100 Mbit/s
→ 6 gigaa dataa
→ Puhelut ja tekstiviestit enintään 4 €/kk

DNA logo
DNA Super 4G Rajaton 24,99 €/kk

→ Rajaton netti Suomessa, Pohjoismaissa ja Baltiassa
→ Rajattomat puhelut ja viestit
→ 300 Mbit/s data

Miten löydän minulle sopivimman tarjouksen?

Liittymätarjous on operaattoreiden tapa houkutella uusia asiakkaita. Yleensä tarjouksissa hinta on huomattavasti normaalia liittymähintaa halvempi, joka tarjousjakson jälkeen nousee normaalitasolle. Nykyään onkin melko tavanomaista kilpailuttaa ja hyödyntää uusi tarjous heti aiemman tarjousjakson päätyttyä.

Tarpeista riippuen edullisinkin liittymä voi kuitenkin olla paras, jos et vaadi liittymältäsi paljoa. Kalliimmissa liittymissä taas pääset käsiksi ominaisuuksiin, joita ei halvemmista liittymistä löydy. Tällainen ominaisuus on esimerkiksi nopeampi tiedonsiirto.

Puhelinliittymää hankkiessa ja tarjouksia selatessa on hyvä kartoittaa omat tarpeensa, jotta et maksa turhasta ja liittymä on juuri sinulle sopiva.

Mieti ihan ensiksi millainen käyttäjä sinä olet:

  • Puhutko paljon puhelimessa? Jos vastaus on kyllä, sinun voi olla kannattavaa hankkia liittymä, jossa maksat kiinteän kustannuksen rajattomista puheluista.
  • Tuleeko sinun tekstailtua paljon, vai hoituvatko viestit nykyään suurimmaksi osaksi Whatsappin tai muun sovelluksen kautta? Jos vastaus on jälkimmäinen, rajaton tekstaripaketti ei ehkä ole siinä tapauksessa tarpeellinen.
  • Käytätkö puhelintasi paljon internetin selaamiseen? Datapaketti kiinteään kuukausihintaan voi tulla sinulle kaikista edullisimmaksi.

Kaikista helpoiten saat tarkistettua kulutuksesi ja tarpeesi ottamalla esiin edellisen kuukauden puhelinlaskun, josta näet erittelyn puheluista, viestimääristä sekä datan käytöstä. Datankäyttösi voit myös tarkistaa puhelimesi asetuksista kohdasta mobiilidata ja datankäyttö.

Tarvekartoituksen jälkeen sinun kannattaa tehdä liittymävertailu: voit selata eri operaattoreiden tarjouksia ja valita sopivimman juuri sinun tarpeisiisi perustuen.

Mitkä ovat parhaat liittymätarjoukset rajattomalla netillä?

Riittävän kokoinen datapaketti on monelle yksi tärkeimmistä kriteereistä liittymää valitessa. Usein rajaton netti tuleekin sitä paljon käyttävälle kaikista halvimmaksi. Rajaton netti on kannattava sinulle etenkin silloin, jos käytät päivittäin video- tai suoratoistopalveluja, kuten YouTubea. Päivittäisessä käytössä datan määrä nousee helposti useisiin kymmeniin gigatavuihin kuukaudessa.

Telian logo
Telia Rajaton 200 M 23,99 €/kk

→ Rajaton netti Suomessa, Pohjoismaissa ja Baltiassa
→ Rajattomat puhelut ja viestit
→ 200 Mbit/s data

DNA logo
DNA Super 4G Rajaton 24,99 €/kk

→ Rajaton netti Suomessa, Pohjoismaissa ja Baltiassa
→ Rajattomat puhelut ja viestit
→ 300 Mbit/s data

Telian logo
Telia Rajaton 5G 300 M 29,99 €/kk

→ Rajaton netti Suomessa, Pohjoismaissa ja Baltiassa
→ Rajattomat puhelut
→ 300 Mbit/s data

Kaikki suomalaiset operaattorit tarjoavat paljon eri liittymäpaketteja, joissa on rajaton netti. Myös rajattomissa mobiilidatapaketeissa on kuitenkin nopeus ja hintaeroja, joten on jälleen järkevää kartoittaa sen kulutus ja tarve. Yksi suosituimmista tarjouksista rajattomalla netillä on Telia Rajaton. Sen avulla voit surffata netissä rajattomasti kotimaassa, Pohjolassa ja Baltiassa. Liittymä sisältää myös EU roamingin, joten voit käyttää nettiä myös EU/ETA -maissa 17-20 gigatavua kuukaudessa.

Hinnat vaihtelevat nopeudesta riippuen ja tarjolla on:

→ Rajaton 200 Mbit/s -maksiminopeudella 23,99 € kk
→ Rajaton 5G 300 Mbit/s -maksiminopeudella 29,99 € kk
→ Rajaton 5G 450 Mbit/s -maksiminopeudella 32,99 € kk

Kaikkiin Telian Rajaton -liittymiin sisältyy myös rajaton puheaika sekä tekstiviestit. Tarjouksessa ei ole määräaikaa, joten se ei vaadi sitoutumista. Avausmaksu liittymissä on 6,90 €.

Onko liittymiä tarjolla ilman nettiä?

Jos netti ei ole tarpeellinen sinun käytössäsi, on silloin turha myöskään maksaa siitä. Valitettavasti operaattorit ovat karsineet valikoimastaan netittömiä liittymiä, sillä suurin osa asiakkaista haluaa netin. Voit harkita esimerkiksi prepaid-liittymää, jossa maksat vain käyttämistäsi ominaisuuksista. Kun et käytä liittymän nettiä, et myöskään maksa siitä.

Mikä tarjouksista sopii parhaiten lapselle?

Suurin osa operaattoreista tarjoaa liittymiä, jotka sopivat lasten käyttöön ja tarpeisiin. Se millainen paketti lapselle kannattaa hankkia, riippuu lapsen iästä ja siitä halutaanko puhelimen käyttöä rajoittaa. Esimerkiksi koululaiselle voi olla kannattavaa hankkia puhelinliittymä, jossa on rajaton nettiyhteys kuten Telian Rajaton -liittymässä.

Telian logo
Telia Rajaton 200 M 23,99 €/kk

→ Rajaton netti Suomessa, Pohjoismaissa ja Baltiassa
→ Rajattomat puhelut ja viestit
→ 200 Mbit/s data

DNA logo
DNA Jämpti 5 M alk. 13,99 €/kk

→ Rajaton netti
→ Puhelut ja viestit käytön mukaan
→ 5 Mbit/s data

Koska lapsilla kertyy puheminuutteja ja perinteisiä tekstiviestejä nykyään kuukausitasolla niin vähän, voi käytön mukaan laskutettava puhelinliittymä olla kaikista edullisin vaihtoehto. Mikäli lapsi tai lapsen vanhemmat eivät halua, että puhelimella katsotaan videoita ja pelataan pelejä, riittää ensiliittymäksi prepaid tai perusliittymä hitaalla nettiyhteydellä. Nykyään viestittely ja puhelut hoidetaan yhä enemmän erilaisten nettipohjaisten sovellusten kautta, joten nettiyhteys on kuitenkin hyvä olla.

Millaisia tarjousvaihtoehtoja on opiskelijoille?

Useilla operaattoreilla on tarjolla liittymiä, jotka ovat sopivia opiskelijoille ja tiukemmille budjeteille. Tarkan budjetin opiskelijalle esimerkiksi Moi -mobiilin 6 Gigan Simmi voi olla enemmän kuin riittävä, jos WLAN-yhteys löytyy kotoa ja oppilaitoksesta. Telian Rajaton 200 M liittymä on puolestaan hyvä vaihtoehto opiskelijalle, joka haluaa surffata huoletta ilman rajakattoa ja arvostaa nopeampaa 4G maksiminopeutta.

Moi mobiilin logo
Moi Potti alkaen 9 €/kk

→ Netti 100 Mbit/s
→6 gigaa dataa
→ Tekstiviestit ja puhelut enintään 4 €/kk

Telian logo
Telia Rajaton 200 M 23,99 €/kk

→ Rajaton netti Suomessa, Pohjoismaissa ja Baltiassa
→ Rajattomat puhelut
→ 200 Mbit/s data

Nykypäivänä nopea netti on välttämättömyys opiskelijalle, eikä siitä puhelinliittymää valitessa haluta tinkiä. Netin käyttö on runsasta niin koulussa, kuin vapaa-ajalla. Vaikka netti onkin monelle opiskelijalle tärkein asia puhelinliittymässä, voi datapaketin koosta tai netin nopeudesta karsimalla säästää huomattavia summia.

Paljonko voin säästää ottamalla puhelinliittymätarjouksen?

Liittymätarjous on yleensä noin 5-20% normaalihintaa edullisempi, joten teet selkeää säästöä vaihtamalla liittymää ja ottamalla tarjouksen. Liittymästä riippuen säästöä tulee noin 20-100 euron verran vuodessa.

On myös selvää säästöä hankkia liittymä, jossa on kaikki tarpeellinen, mutta ei mitään ylimääräistä. Kuukausihinta nousee sitä korkeammaksi, mitä enemmän ominaisuuksia puhelinliittymä sinulle tarjoaa. Siispä, ennen kuin tartut uuteen puhelinliittymätarjoukseen, pohdi omaa netin, puheluiden ja tekstiviestien käyttöä, sillä nämä kolme käytännössä määrittävät kuinka suureksi puhelinlaskusi tulee muodostumaan.

Kuka voi hyödyntää liittymätarjouksen?

Kuka tahansa täysi-ikäinen henkilö voi ottaa liittymätarjouksen itsensä lisäksi lapselle tai vaikka kaikille perheenjäsenilleen.

Jos tarvittavaa ikää ei vielä ole, yleensä liittymäsopimuksen haltijana toimii huoltaja tai muu lähipiiristä löytyvä täysi-ikäinen henkilö.

Vaikka monet liittymien kilpailutussivut kehottavatkin tarttumaan kilpailevan operaattorin tarjoukseen, voit halutessasi valita uuden, sopivamman liittymätarjouksen myös nykyiseltä palveluntarjoajaltasi.

Liittymätarjouksen ottajalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Jos näin on, voi liittymän silti saada operaattorin asettamaa vakuusmaksua vastaan. Toinen vaihtoehto luottotiedottomalle on ennakkoon maksettava Prepaid-liittymä.

Kuinka usein tarjoukset kannattaa tarkistaa ja kilpailuttaa?

Puhelinliittymä ja tarjoukset kannattaa kilpailuttaa vähintään vuoden välein, mutta mikään ei estä tekemästä sitä useamminkin. Tarjoushinta on voimassa yleensä 6-24kk:n ajan, jonka jälkeen liittymä on suositeltavaa vaihtaa ja ottaa käyttöön uusi tarjous. Uuden liittymän saa tilattua minuuteissa, joten vaihto on enemmän kuin kannattavaa. Liittymän kilpailuttaminen on asiakkaalle aina maksutonta ja usein liittymissä ei ole sitoutumispakkoa, joten liittymän voi halutessaan vaihtaa toiseen lyhyenkin käytön jälkeen.

Puhelinliittymä on hyvä kilpailuttaa etenkin, jos:

  • etsit edullisempaa puhelinliittymää
  • viimeisimmästä tarjouksen vaihdosta on aikaa yli vuosi
  • nykyinen liittymä sisältää ominaisuuksia, joita et enää tarvitse
  • et syystä tai toisesta ole tyytyväinen nykyiseen liittymään
  • haluat keskittää kaikkien perheenjäsenten liittymät samalle operaattorille
  • haluat hyödyntää hyvän puhelinliittymätarjouksen

Katso kaikki tarjoukset eri operaattoreilta

Tästä löydät eri puhelinoperaattoreiden tarjoukset. Voit valita ne ominaisuudet, mitä haluat liittymässä olevan, ja näet tulokset joko suosituimmuus- tai hintajärjestyksessä.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko