Liittymävertailu löytää sinulle edullisimman liittymän

Liittymävertailu auttaa sinua löytämään uuden liittymän helposti ja nopeasti. Sinun ei tarvitse erikseen etsiä tarjouksia tai vierailla eri operaattoreiden verkkosivuilla, vaan voit tutustua kaikkiin palvelussamme. Edullisin ja juuri sinulle sopiva puhelinliittymä löytyy helposti. Voit tutustua eri liittymien ominaisuuksiin vertailussamme, jossa on Elisa Saunalahden, Telian, Moi Mobiilin ja DNA:n tarjoukset.

Miksi puhelinliittymävertailu kannattaa?

Vertailun avulla löydät sinulle parhaan puhelinliittymän tai voit tarkistaa, jos sinulla on jo sinulle sopivin ja edullisin liittymä hallussasi. Liittymävertailun lista on täysin läpinäkyvä ja puolueeton, ja näet kaikki vertailtavat puhelinliittymät listassa hintoineen.

Operaattoreiden tarjoushinnat vaihtelevat todella usein, ja liittymätarjous voi pudottaa asiakkaan paketin kuukausihintaa 20 prosentilla. Yleensä tarjoushinta pysyy voimassa vain tietyn ajan, jonka jälkeen hinta nousee normaaliksi. Tämän vuoksi säännöllinen kilpailuttaminen on kannattavaa.

Miten vertaan puhelinliittymät?

Vertaa puhelinliittymät esimerkiksi Raha.fi:n vertailun avulla, ja näet kaikki liittymät kerralla. Vertailussa on mukana Telia, DNA, Elisa ja Moi -liittymät. Vertailu mahdollistaa sen, että voit helposti tarkastella eri operaattorien liittymiä ja tarjouksia keskenään.

Toimi näin:

  1. Valitse sinulle tärkeät liittymän ominaisuudet
  2. Aseta vertailun kriteerit sinulle sopivaksi
  3. Vertaile ja löydä paras liittymä
  4. Tilaa uusi puhelinliittymä operaattorin sivuilla

Miten löydän parhaan 4G-liittymän?

Vertailun avulla on helppo löytää paras 4G-liittymä. Jos katselet paljon videoita, pelaat pelejä tai lataat tiedostoja, on hyvä hankkia liittymä ilman datakattoa. Kun valitset liittymän rajattomalla datalla, voit käyttää 4G-yhteyttä niin paljon kuin haluat, miettimättä sitä kuinka paljon dataa olet jo käyttänyt. Kaikki operaattorit tarjoavat rajattomia 4G-liittymiä, mutta myös paketteja kuukausittaisella datakatolla.

Tiedonsiirtonopeudet ovat 4G-liittymissä etenkin kaupunkialueilla nykyään sen verran korkeita, että sen käyttö sopii myös kotikäyttöön laajakaistan sijaan.

Miten löydän parhaan 5G-liittymän?

5G-verkon kattavuus Suomessa kasvaa kokoajan ja useat operaattorit tarjoavat 5G-liittymiä asiakkailleen. Myös nämä liittymät on kannattavaa vertailla, sillä niiden hinnoissa ja nopeuksissa voi olla isojakin eroja.

5G-liittymissä on hyvä huomioida datakatto, mutta myös sen kuuluvuus. Eri operaattorien kuuluvuus vaihtelee alueittain ja halutessaan verkon kattavuuden ja kuuluvuuden voi tarkistaa kuuluvuuskartasta. 5G-verkkoa myös kehitetään jatkuvasti, joten kuuluvuus ja tekniikka tulee varmasti paranemaan tulevaisuudessa.

Mistä löydän halvimman liittymän?

Jos haluat löytää halvimman liittymän, valitse vertailustamme “alin hinta”, jolloin näet kaikki tarjoukset halvimmasta kalleimpaan. Voit myös asettaa kriteerit puheajalle ja datamäärälle. Näin näet myös halvimmat liittymät kriteereihisi sopivat liittymät.

Voinko säästää rahaa vertailemalla?

Kun vertailet puhelinliittymäsi säännöllisesti, voit säästää selvää rahaa. Liittymävertailun avulla löydät halvimman liittymän juuri niillä ominaisuuksilla, mitä sinä tarvitset ja tarjoushinnat tekevät uuden liittymän hankinnasta kannattavan. Tyypillisesti tarjoushinta on 20 % normaalia edullisempi.

Vertailu on paras tapa löytää itselleen liittymä, jossa ei makseta ylimääräistä turhasta. Tarjouksista löytyy paljon valinnanvaraa: on puhepaketteja, nettipaketteja, paketteja ilman nettiä ja lisäksi puhelinliittymiä lisäpalveluilla, kuten musiikilla ja erilaisilla sovelluksilla. Tärkeintä on löytää sinulle sopiva edullinen liittymä, jossa et maksa turhasta.

Mihin kannattaa kiinnittää huomiota liittymiä vertaillessa?

Liittymiä vertaillessa on hyvä kiinnittää huomiota oikeisiin yksityiskohtiin. Vaikka tarjous olisi hinnaltaan kuinka edullinen, voi se valua hukkaan, jos se ei ole juuri sinun tarpeisiisi sopiva. Uutta puhelinliittymää valittaessa onkin kannattavaa kiinnittää huomiota näihin seikkoihin:

  • Mitä ominaisuuksia liittymässäsi käytät eniten. Moni käyttäjä tarvitsee nykyään liittymältään lähinnä dataa ja esimerkiksi isot puhepaketit jäävät käyttämättä. Voi toki myös olla, että nettiä ei tule puhelimella käytettyä ollenkaan, jolloin kannattavinta on hankkia liittymä ilman datapakettia. Turhasta ei kannata maksaa.
  • Liittymän hinta. Jos liittymän hinta on määräaikainen ja nousee tarjousjakson jälkeen, kannattaa liittymät vertailla sen päättymisen jälkeen uudelleen.
  • Tuoko liittymäpaketti mukanaan rahanarvoisia etuja? Jos liittymäpakettiin sisältyy esimerkiksi sinulle relevantteja TV- tai musiikkipalveluita, voi se silloin olla parempi hankita kuin hieman hinnaltaan edullisempi kilpaileva liittymä.
Kaksi naista istuu ja tekee puhelinliittymävertailua puhelimet kädessä
Puhelinliittymävertailu kannattaa tehdä ainakin kerran vuodessa

Kuinka usein liittymiä kannattaa vertailla?

Puhelinliittymä on suositeltavaa kilpailuttaa ja vertailla eri markkinoilla oleviin paketteihin vähintään kerran vuodessa. Vaikka käytössäsi olisikin liittymä, jonka olet hankkinut vuosi sitten ja se on tarpeitasi vastaava, kannattaa vertailu tehdä silti, sillä markkinoilla saattaa olla sama tai vastaava paketti edullisempaan hintaan.

Miksi säännöllinen vertaileminen on kannattavaa?

Puhelinliittymien vertaileminen ja säännöllinen kilpailuttaminen voi säästää sinulta pitkän pennin. Jo yhden liittymän kilpailuttamisella voi säästää rahaa jopa yli 100 euroa vuodessa ja jos kyseessä on suuri perhe, voi koko perheen liittymät kilpailuttamalla säästää useita satoja euroja vuodessa.

Suuret säästöt eivät myöskään ole ison työn takana, sillä liittymät voi vertailla ja tilata helposti netistä. Uuteen liittymään vaihtaminen on tehty erittäin helpoksi ja nykyään puhelinnumerokaan ei vaihdu, vaan saman numeron voi siirtää operaattorilta toiselle.

Milloin puhelinliittymien vertailu pitäisi tehdä?

Jos olet syystä tai toisesta tyytymätön nykyiseen liittymääsi, kannattaa liittymä kilpailuttaa samantien. On turhaa maksaa liittymästä, joka ei ole ominaisuuksiltaan juuri sellainen kuin haluaisit. Nykyään suurimmat osat liittymistä eivät sido sinua määräaikaisuuksiin, joten sinulla on valta vaihtaa se parempaan milloin tahansa.

Jos sinulla on ollut sama liittymä useamman vuoden, on silloin hyvin todennäköistä, että se kannattaisi kilpailuttaa ja vaihtaa. Kuten puhelimet, myös puhelinliittymät kehittyvät jatkuvasti uusilla ominaisuuksilla. Esimerkiksi nettiyhteydet paranevat jatkuvasti ja myös niiden hinnasto on laskenut kysynnän mukaan edullisemmaksi.

Kuinka kauan vertailuun kuluu aikaa?

Liittymien vertaileminen vie aikaa vain muutaman minuutin. Vertailutaulukosta löydät tämän hetken parhaimmat puhelinliittymät. Sinun ei siis tarvitse etsiä jokaisen operaattorin tarjouksia erikseen netistä, vaan näet kaikki liittymätarjoukset samasta vertailutaulukosta.

Löydänkö varmasti parhaan liittymän vertailun avulla?

Vertailutaulukko on luotettava ja puolueeton. Hakukriteereitä vaihtamalla myös liittymävertailun suositukset vaihtuvat. Voit luottaa liittymävertailuun ja halutessasi käydä tarkistamassa vertailun esittämät tiedot operaattorin sivuilta. Myös painaessasi “Tilaa” -painiketta ohjaudut operaattorin sivuille, josta voit tarkistaa kaikki liittymän tiedot ja ominaisuudet ennen tilausta.

Voiko liittymän vaihtaa helposti uuteen?

Liittymän vaihto on helppo ja nopea prosessi. Sinun tulee vain vertailla eri liittymiä, valita sinulle mieluinen, ja ottaa yhteyttä sen tarjoavaan operaattoriin.

Helppoa uuteen liittymään vaihtaminen on etenkin silloin, kun sen tarjoaja on nykyinen operaattorisi. Tällöin sinun tulee vain olla yhteydessä palveluntarjoajasi myyjään tai asiakastukeen.

Operaattorilta toiselle siirtyminen tehty nykyään myös vaivattomaksi ja uusi operaattorisi yleensä hoitaa vanhan liittymäsi irtisanomisen sekä numeronsiirron puolestasi. Toistaiseksi voimassa olevia liittymiä koskee useimmissa tapauksissa 14 päivän irtisanomisaika, jonka jälkeen voit vaihtaa uuden operaattorin liittymään. Määräaikaisia sopimuksia ei voi irtisanoa kuin erityistapauksissa ennen sopimusjakson päättymistä.

Vaihtaessasi uuteen liittymään on tärkeää huomioida pari seikkaa:

  • Säilytä vanha numerosi, jos mahdollista. Oman numeron saa nykyään säilytettyä, vaikka vaihtaisi operaattoria ellei kyseessä ole Prepaid-liittymä. Näin sinulla ei kulu aikaa uuden numeron jakamiseen ja sinulle tärkeät ihmiset saavat sinuun yhteyden, kuten ennenkin.
  • Tallenna tärkeät numerot, viestit ja kuvat ennen uuteen SIM-korttiin vaihtamista. Uuteen korttiin vaihtamisen myötä saatat menettää tallennettuja tietoja, joten ennen vaihtoa ne on hyvä tallentaa puhelimeen tai vaikka pilvipalveluun.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko