Lainaa 15000 € netistä ilman vakuuksia tai takaajia

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Valitse edullinen laina

Saat kauttamme parhaimmillaan useita lainatarjouksia. Sinun on helppo valita edullisin vaihtoehto.

Ilman vakuuksia tai takaajia

Kaikki kauttamme haettavat lainat myönnetään ilman vakuuksia tai takaajia. Sinulla on kuitenkin mahdollisuus yhteishakijaan.

Jopa 15 vuotta maksuaikaa

Voit saada lainalle pisimmillään 15 vuoden maksuajan. Valitse haluamasi laina-aika hakemuksessa.

Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 15 000 € ja takaisinmaksuajan 8 vuotta on kuukausierä 210 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 20 174 €. Nimelliskorko on 7,75 % ja todellinen vuosikorko 8,03 %.

Mistä saa lainaa 15000 euroa?

Moni eri rahoituslaitos ja pankki tarjoaa 15000 € vakuudettomia lainoja niin erilaiseen kulutukseen kuin vaikka lainojen yhdistämiseen.

Tässä kolme eri tapaa hoitaa lainan hakeminen:

 1. Lainan hakeminen kilpailutuksella esimerkiksi Raha.fi:n kautta. Yhdellä hakemuksella voit saada monta lainatarjousta, joista on helppo valita edullisin. Kilpailutuksen edut ovat selvät: nopea lainahakemus, alustavat lainapäätökset heti, ja edullisimman lainan valitseminen tarjouksia vertaamalla.
 2. Voit myös aina tehdä lainahakemukset yksitellen jokaiseen rahoituslaitokseen, josta haluat hakea lainaa. Tämä keino vaatii aikaa ja lainapaikkojen etsimistä verkosta.
 3. Kolmas keino hakea 15000 € laina on hakea se omasta pankista. Joissakin pankkilainoissa vaaditaan vakuuksia tai takaajia. Lisäksi on mahdollista, että hakija joutuu käymään virkailijan kanssa neuvottelun lainasta.

Täytä Raha.fi:n hakemus ja saat hetkessä alustavat lainatarjoukset eri rahoituslaitoksilta.

Saako lainan ilman vakuuksia?

Hakiessasi 15000 € lainan netistä saat sen lähes poikkeuksetta ilman vakuuksia. Vakuudellisen lainan voit saada omasta pankistasi. Netissä toimivat rahoituslaitokset tarjoavat lainan ilman vakuuksia, mikä tekee lainan hakemisesta ja saamisesta mutkatonta.

Vakuudettomuus näkyy jonkin verran lainan korossa: vakuudettomien lainojen korot ovat vakuudellisten lainojen korkoja korkeammat. Korot eivät kuitenkaan ole mahdottoman korkeita, sillä niille asetettiin katto jo muutamia vuosia sitten.

Kuinka pitkän maksuajan lainalle voi saada?

15000 € lainalle on tyypillistä usean vuoden maksuaika. Saat itse hakijana valita lainalle sopivan maksuajan. Yleensä rahoituslaitos myöntää lainalle juuri hakijan toivoman laina-ajan, mutta joskus se voi olla hieman eri kuin hakemuksessa on toivottu.

Pitkä maksuaika ehtii nostaa lainan kokonaiskustannuksia runsaasti, sillä korkoa kertyy maksettavaksi usealta vuodelta. Pitkä maksuaika myös mahdollistaa pienen kuukausierän. Raha.fi:n kautta voit saada lainan pisimmillään 15 vuodeksi.

Alta näet, miten maksuaika vaikuttaa kuukausierän suuruuteen ja summaan, jonka tulet kokonaisuudessaan maksamaan takaisin. Vertailussa on lyhyt 48 kuukauden eli 4 vuoden maksuaika sekä pitkä 180 kuukauden eli 15 vuoden maksuaika.

Summa Laina-aika Korko kk-erä kok.summa
15 000 € 48 kk 9.42 % 374 € 17 930 €
15 000 € 180 kk 8.96 % 149 € 26 761 €

Millaisen koron lainalle voi saada?

Raha.fi:n kautta voit saada lainan alimmillaan 4,5 % korolla. Korko on suurimmillaan 20 %. Koska 15000 € laina on iso laina, sen korko on matalammasta päästä. Isolle lainalle korko asetetaan yleensä asiakaskohtaisesti eli riskiperusteisesti.

Lainan korko voi määräytyä joko riskiperusteisesti tai kiinteästi. Riskiperusteinen korko tarkoittaa sitä, että korko määräytyy hakijan tietojen mukaan. Korkoon vaikuttavat etenkin hakijan tulot ja muut lainat. Siihen voi vaikuttaa esimerkiksi myös se, jos hakija on saanut lainan samasta paikasta ja hoitanut sen sovitusti. Kiinteä korko puolestaan on kaikille asiakkaille sama, eikä siihen vaikuta hakijan varallisuus tai muut tekijät.

Kummallakin korolla on omat hyvät ja huonot puolensa. Riskiperusteinen korko on useasti matalampi, mutta kiinteä korko puolestaan on etukäteen helpompi saada selville, jolloin lainavertailun tekeminen helpottuu.

Todellinen vuosikorko kertoo lainan todelliset kustannukset ja se ottaa huomioon koron lisäksi myös palvelumaksut. Todellinen vuosikorko ilmaistaan aina prosentteina. Mitä suurempi todellinen vuosikorko on, sitä suuremmat lainan kokonaiskustannukset ovat.

Hae helposti 15 000 euron vakuudetonta lainaa

Mitä hakijalta vaaditaan?

Lainaa voi hakea, kunhan täyttää seuraavat ehdot. Huomioi, että jokainen rahoituslaitos määrittelee ehdot itse, joten lista ei ole täysin kattava. Se pitää kuitenkin sisällään vähimmäisvaatimukset.

 • Lainaa saadakseen on oltava täysi-ikäinen. Suuremmassa lainassa vähimmäisikä on todennäköisesti korkeampi.
 • Tulojen on oltava riittävät haettavaan lainaan nähden.
 • Tili suomalaisessa pankissa sekä verkkopankkitunnukset.
 • Luottotiedoissa ei saa olla merkintää.

Mitä hakemuksessa kysytään?

Lainahakemuksessa kysytään henkilötietojen lisäksi muita lainan myöntämisen kannalta oleellisia tietoja. Niitä ovat muun muassa kysymykset seuraavista asioista:

 • Tulot. Millaiset tulot hakijalla on? Tulot voivat olla peräisin palkasta tai erilaisista etuuksista kuten eläkkeestä.
 • Menot. Kuinka paljon hakijalla kuluu rahaa kuukaudessa välttämättömiin menoihin?
 • Asuminen. Millaisessa asunnossa hakija asuu ja mitä hän maksaa asumisesta?
 • Työtilanne. Onko hakija töissä ja millainen työsuhteen laatu on?
 • Muut lainat. Mitä muuta velkaa hakijalla on ja paljonko hän lyhentää niitä kuukaudessa?

Raha.fi:n hakemuksen täyttäminen ja lähettäminen on täysin turvallista. Tiedot lähetetään suojatun yhteyden välityksellä, eikä ulkopuolisten ole mahdollista nähdä tietojasi. Raha.fi tekee yhteistyötä ainoastaan luotettujen ja tunnettujen rahoituslaitosten kanssa. Kun kilpailutat lainat Raha.fi:n kautta, voit olla varma että tietosi pysyvät turvassa.

Miten toimia, jos takaisinmaksun kanssa tulee ongelmia?

Ison lainan, niin kuin toki kaikkien lainojen, takaisinmaksun kanssa saa olla tarkkana. Koska kuukausierä on suuri, pienikin muutos omassa taloustilanteessa voi aiheuttaa vaikeuksia lainan takaisinmaksuun. Takaisinmaksuun voi saada joustoa, jos omassa elämässä tulee odottamaton tilanne. Monet lainanmyöntäjät tarjoavat lyhennysvapaita kuukausia, jolloin ei tarvitse lyhentää lainaa. Lyhennysvapaan aikana lainan korkokulut on kuitenkin maksettava.

Mahdollisuudet lyhennysvapaaseen vaihtelevat rahoituslaitosten kesken, joten tarkista tiedot vielä lainasopimuksestasi. Mahdollisista maksuongelmista kannattaa ilmoittaa rahoituslaitokselle jo hyvissä ajoin eikä vasta sitten, kun maksu on jo myöhässä. Näin asia voidaan selvittää yleensä parhain päin.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko