Lainaa opiskelijalle: hae rahoitusta opiskeluun ja elämiseen

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

100-70 000 € ilman vakuuksia

Voit hakea kauttamme vakuudetonta lainaa aina 70 000 € asti. Myös yhteishakijan kanssa hakeminen on mahdollista.

Yksi hakemus – Monta lainatarjousta

Voit saada lukuisia lainatarjouksia usealta eri lainanmyöntäjältä. Tarjouksiin voit tutustua kaikessa rauhassa.

Löydä halvin laina nopeasti

Halvin lainavaihtoehto löytyy vertailemalla eri tarjouksia. Raha.fi:n ansiosta sen löytäminen on helppoa ja nopeaa.

Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 15 000 € ja takaisinmaksuajan 8 vuotta on kuukausierä 210 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 20 174 €. Nimelliskorko on 7,75 % ja todellinen vuosikorko 8,03 %.

Moni opiskelija kokee jossain opintojensa vaiheessa tilanteen, jossa omat rahat eivät riitäkään elämiseen. Opintoihin toki saa opintotukea ja opintoja voi rahoittaa myös tekemällä töitä esimerkiksi iltaisin tai viikonloppuisin. Moni haluaa kuitenkin keskittää kaikki voimansa ja huomionsa opiskeluun, jotta valmistuminen koittaisi mahdollisimman nopeasti, jolloin opintotuki ei välttämättä riitä kaikkiin arjen menoihin. Silloin voi olla järkevää hakea lainaa, joka on opiskelijan tapauksessa yleensä opintolaina. Opintolainan lisäksi on myös muitakin keinoja, joilla rahoittaa elämisen tai erilaiset hankinnat opintojen aikana. Tutustutaan seuraavaksi siihen, millaista lainaa opiskelijana voit saada.

Opintolaina on opiskelijan ensisijainen vaihtoehto

Opintolaina on yleisin tapa rahoittaa opinnot lainarahalla. Opintolaina itsessään on osa opintotukea, ja usein sen avulla sinun on helpompi keskittyä opintoihin, ilman että tarvitsee erikseen murehtia rahasta. Yleisin summa opintolainaa on 650 € kuukaudessa, ja sitä saat jokaiselta opiskelukuukaudelta. Jos sinulla on esimerkiksi syksyllä neljä ja keväällä viisi opintokuukautta, saat lainaa yhteensä 5850 euroa. Myös kesältä on mahdollista saada lainaa, jos suoritat esimerkiksi kesäopintoja. Täältä löydät lisää tietoa opintolainasta.

Opiskelija tarvitsee edullisen lainan

Jos opintolaina ei jostain syystä ole sinulle vaihtoehto, voit kääntyä vakuudettomien lainojen tarjonnan puoleen. Koska opiskelijana rahaa ei todennäköisesti ole tuhlattavaksi asti, haluat varmasti lainankin mahdollisimman edulliseen hintaan. Tällöin sinun on järkevintä hakea itsellesi useampi lainatarjous ja verrata niitä keskenään. Tulet huomaamaan, mitkä lainoista ovat kalliita ja mitkä edullisia.

Raha.fi on apunasi edullisimman lainan löytämisessä. Kätevällä lainahakemuksellamme saat parhaimmillaan monta lainatarjousta, joiden joukosta voit valita juuri sinulle parhaiten sopivan lainan. Hakemuksen tekeminen on täysin ilmaista, eikä se vielä velvoita sinua lainan ottamiseen. Raha.fi:n kautta voit hakea lainaa 100-70 000 € ja valita takaisinmaksuajan toiveesi mukaan. Pisimmillään saat laina-aikaa jopa 15 vuotta. Lainan korko on parhaimmillaan 4,5 %.

Opiskelijalle paras laina on tietenkin se halvin. Raha.fi:n helpolla hakemuksella tavoitat monta rahoituslaitosta, jotka myöntävät lainaa opiskelijoilla. Täyttäminen vie ainoastaan muutaman minuutin!

Opiskelijaa koskevat lainan hakemisen kriteerit

Kun haet opiskelijana vakuudetonta lainaa, joka ei ole opintolaina, sinua koskee hyvin pitkälti samat vaatimukset kuin muitakin hakijoita. Tässä pähkinänkuoressa yleisimmät vaatimukset.

  • Opiskelijan on oltava vähintään 18-vuotias. Monet lainapaikat vaativat kuitenkin korkeampaa ikää noin 24 vuodesta ylöspäin.
  • Hakijalla täytyy olla vakituinen asuinosoite Suomessa.
  • Lainaa varten tarvitaan suomalainen pankkitili sekä verkkopankkitunnukset.
  • Hakijan luottotietojen täytyy olla hakuhetkellä kunnossa.
  • Opintotukea ja opintolainaa ei yleensä katsota tulonlähteiksi lainahakemuksessa, vaan sinun on saatava tuloja muualta. Jotkin lainanmyöntäjät eivät kuitenkaan vaadi selvitystä tuloista tai erittelyä tulonlähteistä, mikä mahdollistaa lainan opiskelijalle, jolla ei ole Kelan tukien lisäksi muita tuloja.
  • Lainan ottaminen ei vaikuta Kelan myöntämiin tukiin. Otettua lainaa ei oteta huomioon tulona, eikä sen lyhennyksiä ja muita kustannuksia hyväksytä menoina.
Pikavippi voidaan myöntää myös opiskelijalle

Myönnetäänkö pikavippi opiskelijalle?

Monet opiskelijat ovat kiinnostuneita juuri pikavipeistä. Kun lainan tarve on pieni ja se on ilmennyt yllättävästi, pikavippi voi tuntua sopivalta vaihtoehdolta. Monia kuitenkin mietityttää sekä pikavippien maine kalliina lainoina että niiden myöntäminen opiskelijoille.

Pikavippi ei ole opiskelijalle sen kalliimpi laina kuin muillekaan hakijoille. Opiskelijan on hyvä laskea tarkasti, että hän pystyy tuloillaan maksamaan pikavipin takaisin sovitussa ajassa. Tulojen ei pitäisi riittää vaan vipin maksuun, vaan myös muihin pakollisiin menoihin. Liian kallis pikavippi, jonka lyhennyksiä varten joutuu ottamaan uudestaan lainaa, on opiskelijan talouden kannalta erittäin huono vaihtoehto. Liian kalliilta vipiltä voi välttyä tuntemalla oman tulotasonsa ja tietenkin vertailemalla erilaisia lainoja keskenään.

Pikavippejä myönnetään hyvin samoin periaattein kuin muitakin vakuudettomia lainoja. Opiskelijastatus ei ole useimmiten este, jos tulot ovat muutoin riittävät ja vakituiset. Pikavippiä saa sen todennäköisemmin, mitä pienempää summaa hakee. Hyvin tyypillinen pikavippi kaikille hakijoille vaihtelee muutamasta kymmenestä eurosta noin 500 euron lainaan. Tätäkin suurempia summia on mahdollista hakea, mutta erityisesti opiskelijana todennäköisyytesi vipin saamiseen heikentyy mitä suurempaa lainaa haet.

Lainojen yhdistäminen opiskelijana

Opiskelijan pienten tulojen ja menojen kanssa tasapainoittelu saattaa johtaa siihen, että opiskelija joutuu ottamaan useita lainoja pystyäkseen maksamaan kulunsa. Usean erillisen lainan takaisinmaksu samaan aikaan ei ole kuitenkaan kannattavaa. Silloin maksat monesta lainasta korkoa ja erilaisia palvelumaksuja. Parempi vaihtoehto on ottaa yksi laina, jonka käytät kokonaan vanhojen lainojen maksamiseen. Tätä kutsutaan lainojen yhdistämiseksi.

Lainojen yhdistäminen opiskelijana ei ole kovin yleistä, muttei harvinaistakaan. Kysymys ei ole siitä etteikö opiskelijoilla olisi kiinnostusta lainojen yhdistämiseen: todella monet opiskelijat, joilla on velkaa, haluaisivat vaihtaa edullisempaan yhdistelylainan.

Lainojen yhdistäminen opiskelijana

Muista nämä lainaa hakiessa ja valitessa

Jokaisessa lainassa on muutamia asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Käydään niitä hieman läpi seuraavaksi.

→ Harkitse sopiva laina-aika

Laina-aikaan perehtyminen on tärkeä osa lainan ottamista. Vaikka pitkä laina-aika ja matalat kuukausilyhennykset voivat houkutella, kannattaa pitää mielessä, että silloin lainan kokonaiskustannukset ovat suuremmat. Maksat nimittäin pidemmän aikaa korkoa ja palvelumaksuja. Raha.fi:n lainahakemuksen yhteydessä tarjoamme käyttöösi kätevän lainalaskurin, jossa pääset kokeilemaan eri summia ja laina-aikoja, ja näet arvioidun kuukausierän määrän. Otathan huomioon, että laskurin näyttämä summa on ainoastaan arvio, ja se voi vaihtua lopulliseen lainatarjoukseen.

→ Todellinen vuosikorko kertoo lainan hinnan

Lainan lopullinen hinta koostuu aina korosta sekä palvelumaksuista. Joskus lainan oikeaa hintaa voi olla vaikea tiedostaa, sillä pelkkä matala korko ei ole tae siitä, että laina olisi oikeasti halpa. Todellinen vuosikorko ilmaisee kaikki lainalle tulevat kustannukset, joten sitä on hyvä tarkastella ennen lainan ottamista. Luonnollisesti mitä suurempi todellinen vuosikorko on, sitä suuremmat ovat lainan todelliset kustannukset.

→ Huomioi palvelumaksut

Maksettavaksesi tosiaan tulee itse lainanlyhennyksen ja koron lisäksi erilaisia palvelumaksuja. Niitä voivat olla muun muassa kuukausittainen tilinhoitopalkkio, tilin avausmaksu sekä luoton nostopalkkio. Palvelumaksuista voi tulla pitkällä aikavälillä suuriakin ylimääräisiä kustannuksia, joten niihin on hyvä kiinnittää huomiota.

Usein kysytyt kysymykset lainan hakemisesta Raha.fi:n kautta

Tuliko mieleesi vielä joitain kysymyksiä lainan hakemisesta? Lue tästä usein kysytyt kysymykset ja niiden vastaukset.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko