Lainaa pienellä korolla: näin saat matalakorkoisen lainan

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Lainaa alkaen 4,5 % korolla

Voit saada kauttamme lainan vain 4,5 % korolla. Kaikki lainat ovat uuden edullisemman korkolain mukaisia.

Löydä pienikorkoisin laina

Haemme sinulle lainatarjoukset eri rahoituslaitoksilta. Voit saada useita tarjouksia, joiden joukosta sinun on helppo poimia paras.

Aina ilman vakuuksia

Voit hakea kauttamme 100-70 000 € lainaa. Kaikki lainat myönnetään ilman vakuuksia tai takaajia.

Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 15 000 € ja takaisinmaksuajan 8 vuotta on kuukausierä 210 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 20 174 €. Nimelliskorko on 7,75 % ja todellinen vuosikorko 8,03 %.

Helppo tapa saada lainaa pienellä korolla, on tehdä lainavertailu aina ennen lainan ottamista. Eri rahoituslaitosten välillä on suuria eroja koroissa ja palvelumaksujen määrässä, ja jokaisen eri lainantarjoajan läpikäyminen yksitellen on työlästä. Kilpailuttamalla tavoitat useita rahoituslaitoksia pienellä vaivalla. Raha.fi:n avulla voit helposti ja kätevästi kilpailuttaa lainan ja saada lainalle parhaan koron.

Tässä jutussa käymme tarkasti läpi, miten sinun on mahdollista saada lainaa matalalla korolla. Lainan lopulliseen hintaan vaikuttavat muutkin tekijät kuin korko. Koron lisäksi maksettavaksi tulee erilaiset palvelumaksut, joita ovat muun muassa tilinhoitomaksu, nostomaksu sekä järjestelymaksut. Palvelumaksut nostavat lainan kokonaishintaa, joten niitä ei kannata unohtaa lainaa valitessa.

Voit saada lainan kuitenkin todella edullisesti ja ilman pelkoa kiskurihintaisista koroista. Nykyään kaikkien lainojen hinnat ovat nimittäin kohtuulliset – kiitos vakuudettomien lainojen korkoja koskevan lakiuudistuksen.

Miten voit saada pienikorkoisen lainan?

Jokainen lainanhakija haluaisi luonnollisesti lainalleen mahdollisimman pienen koron. Koron suuruuteen vaikuttavat kuitenkin sekä itse lainaan liittyvät seikat sekä lainanhakijan tiedot. Muun muassa seuraavat seikat vaikuttavat vahvasti korkoon.

Lainan hinnoitttelutapa. Lainalla voi olla joko kiinteä kaikille hakijoille samanlainen korko tai korko voidaan määritellä jokaiselle hakijalle henkilökohtaisesti.

Lainan tyyppi. Eri lainat ovat hinnoiteltu hieman eri tavalla. Esimerkiksi asuntolainan korko on huomattavasti pienempi kuin vaikkapa kulutusluoton tai pienen pikavipin.

Lainasumman suuruus ja maksuaika. Pienellä lainalla on usein korkeampi korko kuin suurella lainalla.

Vakuudet. Vakuudettoman lainan korko on yleensä hieman suurempi kuin lainan, joka vaatii vakuuksia.

Hakijan tiedot. Tämä on useimmiten kaikkein tärkein lainan korkoon vaikuttava tekijä, jos lainalle annetaan henkilökohtainen korko. Mitä paremmat hakijan tiedot ovat, sitä pienemmän koron hän voi saada. Hakijan henkilökohtaisista tiedoista vaakakupissa painavat muun muuassa seuraavat seikat:

    • Tulojen määrä. Myös menojen määrällä on merkitystä, sillä ne vaikuttavat hakijalle kuukausittain jäävän käyttörahan määrään. Jos hakijalla on pienet tulot tai hänelle ei jää kuukaudessa paljoa ylimääräistä rahaa uuden lainan takaisinmaksuun, laina voidaan luokitella riskialttiiksi, jolloin korko ei voi olla matala.
    • Työsuhteen muoto. Hakijan työtilanteella on merkitystä lainapäätöstä tehdessä. Vakituinen työsuhde merkitsee jatkuvia tuloja, kun taas määräaikainen työsuhde tai koeajalla oleminen tekevät hakijan työtilanteesta hieman epävakaan.
    • Muut lainat. Jos hakijalla on paljon muita avoimia lainoja, rahoituslaitokset voivat pitää tätä huonona merkkinä. Tämä ei kuitenkaan ole automaattisesti huono juttu, mutta jos lainojen kanssa on ollut jonkinlaisia maksuvaikeuksia, se ei ole hyvä merkki.
Voit saada pienikorkoisen lainan netistä näillä vinkeillä

3 vinkkiä, joiden avulla et maksa lainasta liikaa

Lainan lopulliseen hintaan vaikuttavat koron lisäksi muutamat muutkin seikat. Tässä sinulle kolme vinkkiä, jotka auttavat sinua suoriutumaan lainasta mahdollisimman pienin kustannuksin.

1. Löydä matalakorkoisin laina kilpailutuksen avulla
Kun kilpailutat lainan, saat parhaassa tapauksessa useita lainatarjouksia eri rahoituslaitoksilta. Näitä tarjouksia on helppo verrata keskenään, jolloin näet helposti lainojen välisen hintaeron. Tarjouksiin kannattaa siis perehtyä huolella. Kaikista paras mittari lainojen vertailemisessa on todellinen vuosikorko, joka pitää sisällään lainan nimelliskoron sekä muut kulut. Kun löydät sopivan oloisen lainan, tutustu myös lainaehtoihin.

2. Maksa laina nopeasti pois
Tämä vinkki ei suoranaisesti liity koron määrään, mutta lainan lopulliseen hintaan kylläkin. Mitä pidempään laina kasvaa korkoa, sitä suurempi kokonaishinta lainalle loppujen lopuksi tulee. Kun lainan maksaa pois mahdollisimman nopealla aikataululla, sen saa kaikkein edullisimmin. Maksuissa ei kuitenkaan kannata kiirehtiä liikaa, jottei oma talous joudu ahtaalle. Tällöin vaarana on, että joudut ottamaan uuden lainan selvitäksesi menoista.

3. Karsi palvelumaksuja
Palvelumaksujen suuri määrä nostaa lainan todellisen vuosikoron määrää. Matalakorkoinen laina ei siis suoraan ole pitkällä aikavälillä edullisin, jos koron lisäksi maksettavaksi tulee iso kasa erilaisa palvelumaksuja. Palvelumaksuja voi olla esimerkiksi tilin avausmaksu, tilinhoitopalkkio sekä lainan nostopalkkio. Myös erilaisista toimenpiteistä, kuten vaikkapa eräpäivän siirrosta tai paperilaskusta, joutuu yleensä maksamaan lisää.

Tiesitkö, että voit saada Raha.fi:n kautta vakuudetonta lainaa parhaimmillaan vain 4,5 % korolla? Täytä hakemus ja katso sinun lainatarjouksesi heti.

Näin Raha.fi voi auttaa sinua saamaan pienikorkoisen lainan

Raha.fi:n etuna on, että saat yhdellä hakemuksella useiden eri rahoituslaitosten lainatarjoukset. Tämä helpottaa huomattavasti lainojen hintojen vertailua. Voit hakea kauttamme niin kulutusluottoa, pikavippiä, autolainaa, remonttilainaa tai vaikkapa lainojen yhdistämiseen tarvittavaa yhdistelylainaa.

Valitse laina-aika- ja summa
Aloita hakemuksen tekeminen miettimällä sopiva laina-aika ja summa. Hakemuksessa on kätevä laskuri, jolla voit laskea arvion mahdollisesta kuukausierästä.

Täytä hakemus
Kun olet valinut sopivan lainsumman- ja ajan on aika täyttää muut tiedot. Hakemuksessa kysytään perustietojen lisäksi muita oleellisia tietoja kuten asumiskustannuksa, tuloja sekä tietoa mahdollisista muista lainoista.

Vertaile ja hyväksy lainatarjous
Kun olet lähettänyt hakemuksen voit saada useita eri lainatarjouksia. Niihin voit tutustua rauhassa, ja kun olet löytänyt sopivan, voit hyväksyä sen verkkopankkitunnuksillasi. Muista, että hakemuksen tekeminen ei vielä velvoita sinua lainan ottamiseen.

Usein kysytyt kysymykset pienikorkoisesta lainasta

Olemme keränneet alle usein kysyttyjä kysymyksiä koskien pienikorkoisia lainoja.

Löydä sinulle sopiva pienikorkoinen laina jo tänään. Täytä hakemus ja katso eri rahoituslaitosten tarjoukset sinulle. Hakemuksemme ei ole sitova eli täyttämällä sen et sitoudu vielä lainan ottamiseen.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko