Milloin laina tulee tilille? Näin netti- ja pankkilainat maksetaan

Joskus rahaa tarvitsee nyt eikä kohta. Silloin on hyvä tietää, mistä todellinen pikalaina kannattaa hakea. Eri pankkien ja rahoituslaitosten välillä on nimittäin eroja tilisiirtojen nopeudessa. Tämä nopeus riippuu useasta eri tekijästä, joista on hyvä olla tietoinen lainaa hakiessa.

Toistaiseksi lainanhaku netissä toimivilta rahoittajilta on usein nopeampaa kuin perinteisten pankkien kanssa asiointi. Pankit ovat kuitenkin alkaneet tehostaa verkkopalveluitaan nopeuttaen näin omaa prosessiaan. Verkkopalveluiden ansiosta lainaa on mahdollista hakea 24h tuntia vuorokaudessa, sillä hakemuksen täyttämisen voi tehdä ja lähettää täysin itsenäisesti netissä.

Katso tästä artikkelista arviomme lainasi saannin kestosta!

Milloin saan netistä haetun lainan käyttööni?

Erilaiset nettilainat ovat hyvä vaihtoehto, silloin kun tarvitset lainaa heti. Hakuprosessi on pitkälti automatisoitu, mikä nopeuttaa käsittelyä huomattavasti. Lisäksi netissä toimivat pankit tarjoavat käytännössä ainoastaan vakuudettomia lainoja, mikä myös yksinkertaistaa hakua.

► Laina tilille 15 minuutissa: Monien ehtojen tulee täyttyä, jotta tämä toteutuisi, mutta se on silti mahdollista. Käytännössä näin nopea lainanhaku onnistuu jos:

  • Hakemuksesi ei vaadi liitteitä
  • Käytät Instantor-palvelua
  • Haet lainaa lainapalvelun aukioloaikoina
  • Omalla pankillasi on sopimus kyseisen lainapalvelun kanssa

Välittömät tilisiirrot toimivat parhaiten, jos olet jonkin yleisemmän pankin asiakas. Tämä johtuu siitä, että lainapaikoilla on luultavasti omat yritystilit näissä pankeissa, jolloin rahojen siirto lainanhakijan tilille helpottuu. Pikavipin hakeminen esimerkiksi OP:n pankkitilille voi mahdollistaa välittömän tilisiirron.

Huomaa, että pelkästään tietyn pankin tunnuksilla sisäänkirjautuminen lainapalvelussa ei välttämättä takaa rahojen automaattista siirtoa.

► Laina tilille samana päivänä: Niin kauan kuin liitteitä ei tarvita ja käytät sopivaa pankkia sinun on hyvinkin mahdollista saada rahat vielä samana päivänä. Tähän vaikuttaa kuitenkin myös kellonaika, jolloin hakemuksen lähetät, sillä uusia lainoja voidaan siirtää tilille vain klo 7-23 välisenä aikana.

► Laina tilille muutamassa päivässä: Tyypillisimmillään saat netistä haetun lainan tilillesi 1-3 päivässä. Muista, että kaikki pankit eivät suorita tilisiirtoja viikonloppuisin ja pyhäpäivinä, eli jos haet lainaa perjantaina, saatat saada rahat käyttöösi vasta seuraavalla viikolla. Jos haluat esimerkiksi pikavipin käyttöösi viikonlopuksi, sinun tulisi hakea se varmuudeksi jo hyvissä ajoin viikolla.

Milloin saan pankista haetun lainan käyttööni?

Perinteisillä pankeilla lainojen tilisiirron nopeus vaihtelee paljon riippuen pankista ja hakemastasi lainatyypistä. Erityisesti tähän vaikuttaa, vaatiiko lainahakemuksesi visiittiä konttorilla vai saatko hoidettua haun netin kautta.

► Pankkilaina samana päivänä: Vakuudetonta pankkilainaa voi verkosta haettuna olla joissain tapauksissa mahdollista saada jo saman päivän aikana. Esimerkiksi Nordea mainostaa Joustoluottonsa maksamista asiakkaan tilille välittömästi. Tämänkaltaista tilisiirtoa varten sinun on yleensä oltava pankin asiakas ja hakemasi lainasumma pienehkö.

► Pankkilaina muutamassa päivässä: Tavallisemmin vakuudettoman lainan voi saada pankista 1-4 arkipäivässä. Tämäkin edellyttää tyypillisesti kokonaan verkossa suoritettavaa hakemusta, kyseisen pankin asiakkuutta ja pankista riippuen alle 30 000 € lainasummaa.

Muiden pankkien asiakkaiden, vakuudellisten lainojen ja suurempien lainasummien hakijoiden kannattaa varautua käymään pankin konttorilla.

► Pankkilaina viikossa tai yli: Jos lainahakemuksesi vaatii käyntiä pankkikonttorilla, voi lainan saannissa loppujen lopuksi kestää mitä tahansa muutamasta päivästä useampaan viikkoon. Pankit ovat tosin kehittämässä videon kautta käytäviä lainaneuvotteluja, mikä tulee luultavasti nopeuttamaan lainojen hakukäsittelyä.

Mistä lainan saa nopeiten?

Tänä päivänä siis sekä nettilainoja että pankkilainoja voi saada jo saman päivän aikana. Mahdollisuudet tähän vaikuttavat kuitenkin olevan parempia verkossa toimivilta rahoittajilta. Etenkin suurempia lainoja hakiessa nettilainat ovat luultavasti nopeampi vaihtoehto.

Kokeile esimerkiksi oheista lainahakemustamme. Kilpailutamme sen automaattisesti, jolloin saat alustavat lainatarjoukset heti hakemuksen lähetettyäsi.

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 15 000 € ja takaisinmaksuajan 8 vuotta on kuukausierä 210 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 20 174 €. Nimelliskorko on 7,75 % ja todellinen vuosikorko 8,03 %.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko