Miten voin itse nopeuttaa lainan saantia?

Rahantarve saattaa iskeä hyvinkin yllättäen. Ehkä tietokoneesi meni rikki tai sait inspiraation toteuttaa pitkäaikaisen unelmasi veneen ostamisesta. Omat säästöt eivät kuitenkaan aina riitä kaikkeen, mitä tarvitsee. Lainaa saa onneksi tänä päivänä helposti ja nopeasti.

Internetin aikakaudella voit saada lainaa heti. Tämän mahdollistaa muun muuassa sähköinen hakuprosessi ja netissä myönnettävien lainojen vakuudettomuus. Lainan saamisen nopeuteen voit myös itse vaikuttaa.

Jos lainan tarve on kiireellinen, kokeile näitä keinoja!

Näin voit itse vaikuttaa lainan saannin nopeuteen

Lainanhakuprosessiin liittyy monenlaisia tekijöitä, joihin kaikkiin hakija ei voi itse vaikuttaa. Erot nettilainojen ja pankkilainojen välillä myös vaihtelevat. Tässä lista asioita, joita voit tehdä nopeuttaaksesi lainan saantia:

► Tarkista lainanmyöntäjän ehdot

Aloita varmistamalla, että sinun on mahdollista hakea kyseistä lainaa. Esimerkiksi rahoittajien ikärajoitukset vaihtelevat, eli vaikka olisit täysi-ikäinen, et välttämättä saa lainaa. Karsimalla pois paikat, joista et voi lainaa saada, säästät aikaa ja vaivaa.

Huomaa myös, että maksuhäiriömerkintä on lähes poikkeuksetta ehdoton este lainan saamiselle. Et siis voi saada lainaa ilman luottotietoja.

► Hae vakuudetonta lainaa

Lainaa myönnetään nykyisin jopa kymmeniä tuhansia euroja täysin ilman vakuuksia tai takaajia. Vakuudettomien lainojen korko on vakuudellisia lainoja suurempi, mutta ne ovat nopeampia ja hyvä vaihtoehto, jos tarvitset rahaa heti. Vakuudettomia kulutusluottoja myöntävät erityisesti erilaiset nettipankit, mutta myös esimerkiksi OP, S-Pankki ja Nordea.

► Hae pienempää lainasummaa

Pienempiä, esimerkiksi muutaman sadan euron pikavippejä myönnetään helpommin kuin suurempia lainoja. Ne eivät välttämättä tarvitse liitteitä, mikä myös nopeuttaa hakuprosessia.

► Liitteiden lähettäminen

Lähetä mahdolliset liitteet sähköisesti ja lähetä ne mieluiten kaikki kerralla. Tosite palkka- tai eläketuloista kannattaa myös liittää vaikka varmuuden vuoksi, jos se on hakemuksessa mahdollista. Näin lainanmyöntäjän ei tarvitse pyytää sitä erikseen ja siten hidastaa käsittelyä.

Kaunis nainen täyttää kannettavalla tietokoneella lainahakemusta

► Hyödynnä Instantoria

Jos lainanmyöntäjällä on käytössä Instantor-palvelu, sitä kannattaa käyttää. Instantor tekee suostumuksellasi pankkitilisi perusteella sinusta luottoluokituksen, minkä nojalla lainanmyöntäjä myöntää sinulle lainan. Voit tällä korvata liitteiden lähettämisen manuaalisesti ja näin nopeuttaa lainan saantia.

► Kilpailuta lainat

Lainoja kilpailuttamalla voit nopeuttaa hyvän tarjouksen löytämistä. Esimerkiksi Raha.fi välittää hakemuksesi usealle pankille ja rahoituslaitokselle, eli voit saada kerralla useamman lainatarjouksen sen sijaan, että lähettäisit hakemuksia erikseen jokaiselle rahoittajalle.

► Huomioi lainapalvelujen aukioloajat

Monet paikat mainostavat lainaa 24h, mutta tosiasiassa tämä merkitsee vain sitä, että voit lähettää hakemuksia kellon ympäri. Lainaa voidaan lain mukaan myöntää vain klo 7-23 välisenä aikana.

Poikkeus tähän on luottokortin tapaan toimivat joustoluotot, joilta voit nostaa rahaa aina halutessasi. Näidenkin ensinostot tulee tehdä klo 7-23, mutta tämän jälkeen voit tehdä nostoja myös yöllä.

► Tarkista mihin pankkiin laina siirretään nopeasti

Riippuen pankistasi rahat voivat olla käytössäsi 15 minuutissa tai ne voivat olla sinulla vasta parin päivän päästä. Jos mahdollista, tarkista mihin pankkeihin hakemasi lainan myöntäjä voi siirtää rahaa nopeasti.

► Täytä hakemus huolella

Ole tarkkana lainahakemustasi täyttäessä. Virheet hakemuksessa pitkittävät hakuprosessia tai voivat johtaa hakemuksen hylkäämiseen, vaikka olisitkin ollut sopiva hakija.

Lainanhaku Raha.fi:n hakemuksella

Kokeile ilmaista lainapalveluamme! Kilpailutamme lainahakemuksesi usealla pankilla ja rahoituslaitoksella. Haku toimii näin:

  1. Täytä lainahakemus
  2. Käy läpi sinulle löydetyt lainatarjoukset
  3. Valitse itsellesi sopiva tarjous ja hyväksy se pankkitunnuksillasi
  4. Rahat siirretään tilillesi mahdollisimman pian

Lainahakemus ei ole sitova, eli voit rauhassa katsoa, millaista lainaa sinulle tarjotaan.

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 15 000 € ja takaisinmaksuajan 8 vuotta on kuukausierä 210 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 20 174 €. Nimelliskorko on 7,75 % ja todellinen vuosikorko 8,03 %.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko