Transferwise on nyt Wise: siirrä rahaa ulkomaille helposti

Wise, joka aiemmin tunnettiin nimellä Transferwise, on palvelu, jolla voit siirtää rahaa ulkomaille edullisesti ja nopeasti: sen sanotaan olevan rahoja siirrettäessä jopa 8 kertaa edullisempi kuin pankki. Se on ykkösvalinta esimerkiksi sinulle, joka asut ulkomailla ja haluat siirtää rahaa tilillesi Suomeen nopealla aikataululla ja ilman suuria kustannuksia. Rahojen siirtämisen lisäksi se sopii myös rahojen vastaanottamiseen ulkomailta. Palvelussa siirretään omia rahoja eli sen kautta ei voi hakea rahoitusta kuten vaikkapa pikavippiä.

Rahojen siirto on edullista: maksat vain muutamia euroja

Suuressa osassa Wisen (ent. Transferwisen) rahansiirroista raha ei todellisuudessa liiku maiden rajojen yli, mikä tekee siitä erittäin edullisen palvelun muihin rahansiirtopalveluihin ja pankkeihin verrattuna. Wisella (ent. Transferwisella) on pankkitili jokaisessa maassa, jossa se toimii. Kun siirrät esimerkiksi Suomesta rahaa Englantiin, rahoja ei käytännössä siirretä Suomesta, vaan vastaava summa maksetaan Wisen Englannin tililtä saajalle.

Käyttöön ei sisälly piilokuluja, joita usein tulee pankin kautta rahoja siirrettäessä. Et myöskään häviä rahaa sinulle epäedullisten valuuttakurssimuutosten takia, mitä tapahtuu yleensä pankin kautta siirrettäessä. Wise (ent. Transferwise) käyttää toiseen valuuttaan muuttaessaan aina edullista kurssia, joka on käytännössä globaalien myynti- ja ostokurssien keskiarvo.

Kun siirrät rahaa, sinulla on valittavanasi kolme erilaista siirtotyyppiä: nopea, edullinen tai helppo. Hinta määräytyy valitsemasi siirtotyypin ja valuutan mukaan. Ota huomioon, että siirtäminen on aina nopeaa, edullista ja helppoa – valitset sitten minkä siirtotyypin hyvänsä. Eri vaihtoehdot on vain nimetty tällä tavoin. Katsotaan pari esimerkkiä hinnoittelusta.

› 500 euron siirto Yhdysvaltoihin dollareiksi maksaa 3,10 € / 3,69 € / 5,13 € 

› 2000 euron siirto Britanniaan punniksi maksaa 8,66 € / 11,05 €/ 16,80 €

Siirrä rahaa ulkomaille edullisesti ja nopeasti Wisella (ent. Transferwisella)

Rahat siirtyvät jopa samana päivänä

Edullisuuden lisäksi Wise on nopea. Suuri osa siirroista tapahtuu samana päivänä, koska rahat siirretään vastaanottajan maassa olevalta pankkitililtä hänen tilille. Pisimmilläänkin siirtoaika on noin kaksi arkipäivää.

Käyttö on helppoa ja nopeaa: palvelu toimii netissä ja sille on oma sovelluksensa älypuhelimiin. Voit siis tehdä siirron vaikka puhelimellasi mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

Kartta, joka kuvaa rahojen siirtymistä Wisea käytettäessä

Näin rahan siirtäminen ulkomaille tapahtuu

Rahansiirtoprosessi on hyvin yksinkertainen ja nopea, ja suomalaisilla on siitä paljon positiivisia kokemuksia. Nyt katsomme, miten se käytännössä tapahtuu.

  1. Sinun tarvitsee kirjautua palveluun verkossa tai puhelimessasi olevasta sovelluksesta esimerkiksi Google- tai Facebook-tunnuksillasi, tai luomalla kokonaan uudet tunnukset palvelua varten.
  1. Kun ilmoitat summan, jonka haluat siirtää, näet heti summan kohdevaluutassa sekä käytetyn valuuttakurssin. Ilmoitettu kurssi on voimassa 24 tuntia. Jos et siirrä rahoja siihen mennessä, kurssi päivitetään. Lisäksi näet sinulta veloitettavan palvelumaksun ja arvioidun ajan rahojen saapumisesta vastaanottajalle.
  1. Ensimmäistä kertaa palvelua käyttäessäsi, sinun tulee antaa tarkempia tietoja itsestäsi turvallisuuden takaamiseksi. Näitä ovat esimerkiksi tarkat yhteystiedot.
  1. Seuraavaksi pääset valitsemaan, kenellä lähetät rahaa. Saajana voit olla sinä itse, jos sinulla on esimerkiksi tili toisessa maassa, joku toinen henkilö, yritys tai yhteisö. Sinun tulee antaa saajan pankkitili, jolle rahat siirretään.
  1. Lopuksi valitset maksutavan eli mistä haluat siirtää rahaa. Voit valita debit-kortin, luottokortin tai pankkisiirron, jota varten saat tarvittavat tiedot viitenumeroineen Wisen (ent. Transferwisen) tilistä, jolle siirrät rahat.

Käytöstä tulee entistä helpompaa, kun olet tehnyt siirtoja tai vastaanottanut rahaa ainakin kerran. Palvelu muistaa sinut ja tarkkoja yhteystietoja ja pankki- tai korttitietoja ei tarvitse enää jatkossa antaa. Se myös muistaa henkilöt ja yritykset, joille olet aikaisemmin lähettänyt rahaa, joten sinun tulee vain valita oikea saaja näiden joukosta. Rahaa on siis mahdollista siirtää vain minuuteissa.

Transferwise on siis erittäin kätevä, mutta suosittelemme tutustumaan myös muihin rahansiirtopalveluihin hintavertailun vuoksi.

Vastaanota rahaa ulkomailta

Palvelu toimii myös toisin päin, eli voit vastaanottaa rahaa sen kautta. Voit ilmoittaa summan sekä tilitietosi, ja lähettää Wisen (ent. Transferwisen) linkin maksajalle. Maksaja voi tämän linkin kautta kirjautua palveluun ja maksaa suorituksen sinulle.

Tilaa debit-kortti vain 8 euron hintaan

Nykyään Wise tarjoaa myös debit-kortin. Kortti toimii samoissa paikoissa kuin Visa ja Mastercard. Sitä voi käyttää yli 200 maassa ja tietenkin verkossa ostoksia tehdessä. Kortin voi lisätä Apple Pay ja Google Pay -sovelluksiin.

Kortin hinta on kahdeksan euroa. Saat kaksi ensimmäistä automaattinostoa ilmaiseksi, jonka jälkeen nostot maksavat noin 60 senttiä per nosto. Noin 235 euroa ylittävistä nostoista peritään 1,75 % provisio.

Wisen debit-kortilla voit maksaa netissä, Suomessa ja ulkomailla. Avaa tili ja tilaa kortti vain 8 € hintaan.

Wisen eli entisen Transferwisen asiakaspalvelu

Wisella (ent. Transferwisella) on oma osaava asiakaspalvelunsa, johon sinun tulisi olla yhteydessä mikäli sinulla on jotain kysyttävää palvelusta. Esimerkiksi Raha.fi ei pysty auttamaan sinua siirtoja koskevissa asioissa. Löydät asiakaspalvelun täältä. Voit ottaa asiakaspalveluun yhteyttä puhelimella tai sähköpostilla. Myös usein kysytyt kysymykset auttavat sinua pitkälle.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko