Western Union: lähetä rahaa turvallisesti ulkomaille

Western Union on yksi maailman tunnetuimmista rahansiirtopalveluista. Sillä on jo yli 510 000 toimipistettä yli 200 maassa. Rahojen siirtäminen Suomesta maailmalle Western Unionin kautta on nopea ja helppo tapa lähettää rahaa. Se tarjoaa ainoastaan rahansiirtopalveluita eikä esimerkiksi lainaa.

Kerromme tässä artikkelissa tarkemmin Western Unionista ja kuinka käyttää sitä.

Mikä on Western Union?

Western Union on amerikkalainen yritys, joka on tarjonnut rahansiirtopalvelua jo vuodesta 1871. Rahaa saa siirrettyä tänä päivänä käytännössä katsoen mistä vain ja minne vain. Saat esimerkiksi autettua perheenjäsentä, joka on ulkomaanmatkalla kadottanut pankkikorttinsa ja tarvitsee rahaa. Rahojen siirto ulkomaille tapahtuu minuuteissa silloin kun ne vastaanotetaan käteisenä Western Unionin toimipisteessä.

Miten lähetän ja vastaanotan rahaa?

Western Unionin kautta saat lähetettyä rahaa joko verkossa tai asioimalla paikan päällä jossakin toimipisteessä. Suomessa Western Unionin toimipisteitä löytyy laajasti. Isoissa kaupungeissa (kuten Helsinki, Espoo, Tampere ja Turku) toimipisteitä on useita. Western Unionilla on myös oma mobiilisovellus, jota voi käyttää rahojen lähettämiseen.

Lähetä rahaa verkossa:

 1. Rekisteröidy ilmaiseksi Western Unionin palveluun
 2. Valitse rahasiirron määrä, kohdemaa ja toimitustapa
 3. Täytä vastaanottajan tiedot
 4. Maksa joko kortilla tai Trustly -palvelun kautta
 5. Saat vahvistuksen ja seurantakoodin
 6. Rahat siirretään vastaanottajan käytettäväksi

Lähetä rahaa toimipisteestä:

 1. Etsi lähin Western Unionin toimipiste
 2. Täytä rahanlähetyslomake ja valitse toimitustapa
 3. Palauta täytetty lomake ja anna lähetettävä summa käteisenä
 4. Saat kuitin, jossa on ilmoitettu seurantakoodisi
 5. Rahat siirretään vastaanottajan käytettäväksi

Rahojen vastaanottaminen käteisenä:

 1. Etsi lähin Western Unionin toimipiste
 2. Täytä vastaanottolomake seurantakoodin kanssa
 3. Palauta täytetty lomake ja esitä henkilöllisyystodistuksesi
 4. Vastaanota rahat

Rahojen vastaanotto on mahdollista myös ilman henkilöllisyystodistusta mikäli se on kadonnut. Tällöin tarvitaan poliisin todistus kadonneesta henkilöllisyystodistuksesta ja lähettäjän valitsema testikysymys, johon vastaanottajan on vastattava oikein.

Rahasiirron nopeus riippuu toimitustavasta. Käteis- ja mobiilivastaanotto tapahtuvat muutamassa minuutissa rahojen lähettämisen jälkeen. Rahojen siirtäminen suoraan pankkitilille puolestaan vie yleensä 1-2 arkipäivää

Ulkomailla matkustava mies vastaanottaa Western Union rahalähetyksen pankkitililleen

Western Unionin hinnasto

Western Union perii rahojen lähettämisestä siirtomaksun ja muita mahdollisia lisämaksuja, kuten valuutanvaihdon. Lähettäjä hoitaa maksun kokonaisuudessaan.

Tässä muutamia esimerkkihintoja rahojen siirtämisestä:

Rahasiirto suoritetaan käteisvastaanotolla:

500 € rahasiirto Suomesta maksaa:
⇒ Viroon: 9,90 €
⇒ Britanniaan: 37,00 €
⇒ Thaimaahan: 37,00 €
⇒ Amerikkaan: 24,90 €

Rahasiirto suoritetaan pankkitilille:

500 € rahasiirto Suomesta maksaa:
⇒ Viroon: 2,90 €
⇒ Britanniaan: 2,90 €
⇒ Thaimaahan: 5,00 €
⇒ Amerikkaan: (tilisiirto ei mahdollinen)

Tässä esitetyt hinnat saattavat muuttua päivän valuuttakursseista riippuen. Ennen rahojen lähettämistä on suositeltava vertailla esimerkiksi oman pankkisi ja muiden rahansiirtopalveluiden hintoja.

Western Union turvallisuus

Moni pohtii sitä, onko Western Union luotettava. Totuus onkin, että on olemassa paljon ikäviä kokemuksia huijauksista, joita on suoritettu Western Unionin kautta. Western Union ei ota itse vastuuta tilanteessa, jossa jonkinlainen petos on tapahtunut. Tämän vuoksi rahaa ei tulisi ikinä lähettää tuntemattomalle vastaanottajalle.

Älä lähetä rahaa Western Unionin kautta tilanteissa, joissa sinulta pyydetään maksua esimerkiksi:

 • Jonkin palkinnon lunastamiseksi
 • Vuokraan tai vuokravakuuteen
 • Hyväntekeväisyyslahjoitukseen
 • Verkko-ostosten maksua varten
 • Työpaikan saamiseen

Älä myöskään luovuta arkaluonteisia tietoja sähköpostilla, vaikka lähettäjä näyttäisi olevan Western Union. Western Union ei kysy sinulta ikinä esimerkiksi käyttäjätunnustasi, salasanaasi tai luottokorttisi tietoja.

Western Unionin asiakaspalvelu

Jos rahojesi siirtoon liittyy jokin ongelma, voit olla yhteydessä Western Unionin asiakaspalveluun numerossa 0800 523 104 (aukioloajat klo 9-21) tai sähköpostilla osoitteessa finland.customer@westernunion.fi. Yrityksen sivuilla on myös erikseen lomake, jolla voit ottaa yhteyttä.

Mikäli epäilet tulleesi petoksen kohteeksi, soita numeroon 0800 141414. Rahasiirto keskeytetään, mikäli rahoja ei ole vielä vastaanotettu. Western Unionin sivustolla on myös lomake huijausilmoituksen tekemiseen.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko