Top 5+1 tapaa opiskella asuntosijoittamista

Sijoittaminen ja etenkin asuntosijoittaminen on alkanut herättää laajempaa kiinnostusta suomalaisissa. Se onkin mielenkiintoinen ja suhteellisen turvallinen sijoitusmuoto, jota varten ei tarvitse niin paljon alkupääomaa kuin moni ajattelee. Ennen ensimmäisen sijoitusasunnon ostamista kannattaa aiheeseen kuitenkin tutustua huolella ja oppia mieluummin muiden virheistä kuin omista.

Esittelemme tässä 5 parasta tapaa opiskella asuntosijoittamista!

1. Asuntosijoittamisesta kertovat kirjat

Kokeneet asuntosijoittajat kehottavat hankkimaan vähintään yhden hyvän asuntosijoittamisen perusteoksen kirjahyllyyn. Asuntosijoittamisesta onkin kirjoitettu paljon maailmalla, eli valinnanvaraa löytyy sekä täysin aloitteleville että jo kokeneemmillekin sijoittajille. Kirjallisuutta on saatavilla niin ”osta ja pidä” -taktiikkaa käyttäville kuin asuntojen flippauksesta kiinnostuneille sekä kaikille niiltä väliltä. Asuntosijoittamisesta on kirjoitettu myös suomeksi ja suomalaisille asuntomarkkinoille suunnattuna kaksi teosta.

Suosittelemme:

 • Joonas Orava ja Olli Turunen: Osta, vuokraa ja vaurastu. Suomen ensimmäinen asuntosijoittamiseen opastava kirja. Osta, vuokraa ja vaurastu on kätevä perusteos ”osta ja pidä” -taktiikkaa käyttävälle tai siitä kiinnostuneelle asuntosijoittajalle. Orava ja Turunen käyvät kirjassa läpi asuntosijoittamista yksityiskohtia myöten.
 • Marko Kaarto: Sijoita asuntoihin! Käytännönläheinen teos erityisesti aloittelijalle, mutta myös kokeneemmallekin asuntosijoittajalle. Kaarto esittelee eri strategioita asuntosijoittamiseen ja tarjoaa konkreettisia esimerkkejä ja ohjeita.

2. Asuntosijoittajien blogit

Netistä löytyy sijoitusblogi jos toinenkin, joihin lukeutuu myös asuntosijoittamiseen keskittyviä blogeja. Bloggaajat jakavat sekä yleisiä vinkkejä että omia kokemuksia asuntosijoittamisesta. Blogien sivuille voi yleensä jättää myös kommentteja, mikäli mieleen tulee jotain tarkempaa kysyttävää.

Monet blogit ja muut asuntosijoittamiseen keskittyvät sivustot tarjoavat erilaisia ilmaisia työkaluja, kuten laskureita sijoitusasunnon vuokratuottoon.

Suosittelemme:

 • Asuntosalkunrakentaja. Blogi sisältää paljon monipuolisia ja hyvin kirjoitettuja artikkeleita asuntosijoittamisesta. Liittymällä Asuntosalkunrakentajan sisäpiiriin saat myös käyttöösi ilmaisen e-kirjan ja muita työkaluja.
 • Sijoitusovi. Sivustolta löytyy huomattavasti informaatiota asuntosijoittamisesta monesta näkökulmasta. Sijoitusoven oppaista ja artikkeleista hyötyy varmasti kuka tahansa asuntosijoittamisesta kiinnostunut tai sitä jo harrastava.
 • Ostavuokraavaurastu. Yllä mainitut Joonas Orava ja Olli Turunen ovat kirjansa julkaisun ohella pitäneet yllä omaa sivustoa, jonka blogipuolelta löytyy artikkeleita asuntosijoittamisesta moneen lähtöön.
Nuori silmälasipäinen mies opiskelee asuntosijoittamista kuuntelemalla podcastia

3. Kurssit ja tilaisuudet

Miltä kuulostaisi esimerkiksi valmennuskurssi, luentoilta tai vaikka webinaari? Asuntosijoittamista varten löytyy lukuisia koulutusmuotoja, joista osa on maksullisia ja osa täysin ilmaisia. Erilaisten asuntosijoittamiseen keskittyvien valmennuskurssien hinnat liikkuvat 100-400 € tienoilla. Myös yleisemmin raha-asioihin ja sijoittamiseen liittyvät koulutukset ja tilaisuudet ovat hyödyllisiä asuntosijoittajaksi ryhtyvälle.

Suosittelemme:

 • Suomen Vuokranantajat Ry. Yhdistys järjestää paljon sekä avoimia ja maksuttomia tapahtumia että vain yhdistyksen omille jäsenille suunnattuja tilaisuuksia.
 • Varapuu. Varapuun sivustolta löytyy erilaisia ilmaisia oppaita ja webinaareja. Näiden lisäksi Varapuu järjestää monenlaisia maksullisia valmennuksia ja seminaareja, joihin kuuluu muun muassa edulliset Asuntoilta -tilaisuudet, joita järjestetään eri kaupungeissa.

4. Asuntosijoittamiseen keskittyvät podcastit

Asuntosijoittamista voit opiskella myös trendikkäämmin kuuntelemalla podcastejä. Mikäli englanninkieli sujuu, löytyy verkosta hyvin paljon asuntosijoittamiseen liittyviä podcasteja, mutta myös suomenkielisiä podcasteja löytyy jonkin verran. Podcastit ovat ilmaisia, lyhyehköjä ja saat kuunneltua niitä kätevästi vaikka työmatkalla tai juoksulenkillä.

Suosittelemme:

 • Ostan asuntoja. Ostan asuntoja -podcastia isännöi asuntosijoittaja Harri Huru, joka haastattelee jaksoissa vierailevia sijoittajia ja vuokranantajia. Omia ajatuksiaan Huru julkaisee blogissaan ja Youtube -kanavallaan.
 • BiggerPockets. Englanniksi asuntosijoittamista voi opiskella muun muassa BiggerPockets -podcastia kuuntelemalla. BiggerPockets on viikottainen podcast, jolta löytyy jo yli 300 jaksoa, joiden joukosta löytyy varmasti jotain juuri itseään kiinnostavaa.

5. Asuntosijoittaminen ja äänikirjat

Jos podcastit tuntuvat sinulle sopivalta tavalta opiskella, voisit kokeilla myös äänikirjoja. Valitettavasti suomenkielistä asuntosijoittamiseen keskittyvää äänikirjaa ei toistaiseksi löydy, mutta englanniksi valikoimaa riittää. Lisäksi suomeksi löytyy yleisemmin vaurastumisesta jokunen äänikirja.

Suosittelemme:

 • Robert Kiyosaki: Rich Dad Poor DadRich Dad Poor Dad ei keskity varsinaisesti asuntosijoittamiseen, mutta on toiminut inspiraationa monille asuntosijoittajille ja sitä pidetään tietynlaisena sijoittamisen perusteoksena. Äänikirjana teoksen voi kuunnella esimerkiksi Amazonin Audible -äänikirjapalvelussa.

+1 Asuntosijoittaminen sosiaalisessa mediassa

Bonusvinkkinä haluamme tuoda esille sosiaalisen median, jossa jaetaan kissavideoiden lisäksi myös sijoittamiseen liittyvää sisältöä. Erityisesti erilaiset ryhmät ja keskustelupalstat voivat olla hyödyllisiä asuntosijoittajalle.

Suosittelemme:

 • Facebook -ryhmät. Facebookista löytyy asuntosijoittamiseen, sijoittamiseen ja ylipäätään vaurastumiseen liittyviä ryhmiä, joissa pääsee keskustelemaan muiden aiheista kiinnostuneiden kanssa. Ryhmissä jaetaan ajankohtaisia uutisia ja omia kokemuksia ja mielipiteitä. Tämä on monille erinomainen tilaisuus ottaa oppia muilta.
 • Shareville. Shareville on Nordnetin oma verkosto, jossa pääsee keskustelemaan sijoittamisesta ja seuraamaan muiden osakesalkkujen sisältöä. Sharevillesta saa vertaistukea ja hyviä neuvoja myös asuntosijoittamiseen.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko