Tämä sinun tulee tietää, jos haluat veronpalautukset ennakkoon

Oletko saamassa tänä vuonna veronpalautusta? Olet ehkä kuullut mahdollisuudesta hakea veronpalautusta aikaisemmin ennen virallista maksupäivää. Mutta onko vuonna 2023 vielä mahdollista saada veronpalautus ennakkoon? Mitä se käytännössä tarkoittaa ja miten palautuksen voi saada normaalia nopeammin tilille? Miten koroton pikavippi ja korkokatto liittyvät asiaan?

Mitä tarkoittaa veronpalautus ennakkoon?

Veronpalautuksena tulevat rahat tuntuvat tervetulleelta lisältä omaan talouteen. Perinteisesti palautukset on maksettu loppuvuodesta mutta moni palautuksia saava ei jaksa tai yksinkertaisesti pysty odottamaan virallista maksupäivää. Tästä johtuen viime vuosina on alettu puhua veronpalautuksen saamisesta ennakkoon. Miten palautus on siis mahdollista saada nopeammin?

Veronpalautuksen saamisesta ennakkoon puhuttaessa tarkoitetaan tätä:

⇒ henkilö hakee saamaansa veronpalautusta vastaavan summan korotonta ja kulutonta lainaa
⇒ hän maksaa lainan takaisin kokonaisuudessaan saamallaan veronpalautuksella ennen korottoman laina-ajan umpeutumista

Tilanne vuonna 2023: onko ennakon saaminen mahdollista?

Vuonna 2023 veronpalautuksen saaminen ennakkoon edellä kuvatulla tavalla on mahdollista yhdestä rahoituslaitoksesta.

Monefit logo

Monefit

  • Lainaa 100-1000 € ilman vakuuksia
  • Maksa laina kolmessa samansuuruisessa erässä takaisin
  • Laina on koroton ja kuluton
  • Esimerkki: lainaa 900 € ja maksa se takaisin kolmessa 300 € suuruisessa erässä
  • Ensimmäinen erä maksetaan kuukauden kuluttua lainan ottamisesta

Ajat ovat muuttuneet ja korottomia lainoja ei ole enää saatavilla entiseen tapaan. Syyskuussa 2019 voimaan tullut pikavippejä ja muita vakuudettomia lainoja koskeva uusi laki myllersi lainamarkkinoita.  Sen seurauksena lainojen korot laskivat, myöntämisen kriteerit kiristyivät ja korottomat ensilainat ja muut tarjoukset käytännössä loppuivat. Lisäksi vuosina 2020 ja 2021 koronaviruksen vuoksi asetetut uudet korkokatot hankaloittivat lainojen myöntämistä entuudestaan. Voit lukea lisää tämän vaikutuksesta lainoihin pikavippien lakimuutosta koskevasta artikkelistamme.

Verottaja ei missään tilanteessa maksa veronpalautustasi ennakkoon, vaan palautukset maksetaan virallisena maksupäivänä. Jos et pysty odottamaan maksua ja tarvitset rahat välttämättä nopeammin, yksi vaihtoehto on hakea perinteistä lainaa joko omasta pankistasi tai muilta rahoituslaitoksilta.

Lainanhaussa sinun on hyvä huomioida, että tulevaa veronpalautusta ei oteta huomioon lainahakemuksessa, lainan tarkoituksessa tai muullakaan tavoin. Täytät siis hakemuksen aivan normaaliin tapaan eli kerrot tulosi, menosi, muut velkasi, lainan käyttötarkoituksen sekä muut kysytyt asiat. Voit saada netistä hakiessasi vakuudettoman lainan tilillesi jo samana päivänä tai muutaman pankkipäivän kuluessa.

Vuoden 2023 veronpalautusten maksupäivät

Sinun ei kuitenkaan tarvitse nykyäänkään odottaa vuoden loppuun saadaksesi veronpalautuksen. Verottajalla on useita päiviä, jolloin veronpalautukset maksetaan.

Vuonna 2023 veronpalautukset maksetaan seuraavina päivinä:

› 3.7.2023
› 3.8.2023
› 4.9.2023
› 3.10.2023
› 3.11.2023
› 4.12.2023

Saat veronpalautuksesi jonakin yllä olevista päivistä. Maksu tapahtuu vain yhtenä päivänä. Sinun maksupäiväsi riippuu siitä, milloin verotuksesi loppuu. Näet tämän tiedon veroilmoituksestasi samoin kuin saamasi palautuksen suuruus. Verottajan mukaan suuri osa saa palautuksensa elo- tai syyskuussa.

Veronpalautuksen hakeminen ennakkoon

Hyvä tietää veronpalautuksesta

Sinun on hyvä tietää, että alkuperäinen maksupäivä voi vielä muuttua. Näin voi tapahtua, jos teet muutoksia veroilmoitukseesi. Myös palautuksen summa voi muuttua uusien tietojen pohjalta.

Jotta todellakin saat palautuksen sen maksupäivänä, tarkista että verottajalla on tilinumerosi ja se on juuri sen tilin numero, jolle haluat rahat. Tilinumero näkyy veroilmoituksessa, verotuspäätöksessä ja OmaVerossa. Jos numeroa ei ole tai se on väärä, voit lisätä tai muuttaa sen OmaVerossa. Tilinumero kannattaa tarkistaa ajoissa, sillä tietojen käsittelyssä voi kestää.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko