Yhdistämällä nykyiset lainasi maksat vähemmän rahaa kuukausittain

Lainojen yhdistäminen on keino päästä eroon useasta yksittäisestä lainasta ja niiden aiheuttamista huolista ja ongelmista. Lainojen yhdistäminen tarkoittaa sitä, että maksat muut lainat kokonaan pois yhdellä isommalla lainalla.

Yhdistämisen jälkeen sinulla on maksettavanasi vain yksi laina, mistä koituu ainakin seuraavia hyötyjä:

  • lainan kuukausierä on pieni, joten sinulle jää rahaa muuhunkin
  • maksat kuukausittain huomattavasti pienempää korkoa
  • säästät lainanhoitokuluissa, kun maksat vain yhdestä lainasta
  • saat raha-asioihisi tasapainoa ja selkeyttä

Lue tästä tarkemmin, miksi lainojen yhdistäminen on kannattavaa ja mitkä yhdistämisen konkreettiset hyödyt sinulle ovat, sekä miten yhdistäminen käytännössä tapahtuu.

Kokeile maksutta paljonko voit säästää yhdistämällä lainasi

Miksi vanhat lainat kannattaa yhdistää yhdeksi?

⇒ Usean lainan lyhentäminen joka kuukausi on rasittavaa niin taloudellisesti kuin henkisestikin. Vaarana on, että taloutesi kiristyy äärimmilleen ja menetät otteen raha-asioistasi. Usean lainan haittapuolena ovat etenkin seuraavat seikat: pienillä muutaman tuhannen euron lainoilla on todella korkea korko, ja kun tämänlaisia lainoja on useita, maksat pelkästään lainojen korkoja kuukaudessa huomattavia summia.

⇒ Maksat jokaisesta lainastasi erikseen kuukausittaisia käsittelykuluja kuten tilinhoito- ja laskutusmaksuja. Näiden kulujen yhteenlaskettu summa voi olla useita kymmeniä euroja kuukausitasolla riippuen lainojesi lukumäärästä.

⇒ Kaikkien edellä mainittujen kulujen lisäksi maksat takaisin itse varsinaista lainaa. Usean lainan lyhennyksiin kuluu siis kuukaudessa iso siivu rahoistasi. Pahimmassa tapauksessa joudut ottamaan uuden pienen lainan selvitäksesi lyhennysmenoistasi.

⇒ Maksaessasi pois useita lainoja sinulla on luonnollisesti kuukaudessa useita lyhennysmaksujen eräpäiviä. Monen lainan hoitaminen kuukaudessa voi helposti johtaa sekaannuksiin tai pahimmassa tapauksessa unohduksiin maksuerissä, jos et ole jatkuvasti tarkkana. Joudut siis käyttämään kuukaudessa paljon energiaa laskujen hoitoon ja maksuun, mikä on omiaan aiheuttamaan turhaa huolta.

Näin lainojen yhdistäminen jättää sinulle enemmän rahaa käyttöösi joka kuukausi

Yhdistämisen ajatuksena on, että otat yhden ison lainan, jolla maksat kerralla pois kaikki muut pienemmät lainasi. Sinulle jää siis yksi laina lyhennettäväksi kuukaudessa. Säästät etenkin korkokuluissa ja ennen kaikkea lainan lyhennyksen kuukausierä on huomattavasti pienempi.

Lainojen yhdistämisen seurauksena yksi tuntuvimmista muutoksista tapahtuu lainan koron maksussa. Pienissä lainoissa korko on huomattavan korkea, ja kun pieniä lainoja on useita korkojen osuus kuukausittaisista maksuista on suuri. Yhdessä isossa lainassa korko on reilusti matalampi, joten myös kuukausittainen lyhennys on koron osalta huomattavasti pienempi. Kuukausittain maksettava lyhennys on siis paljon pienempi, jolloin sinulle jää rahaa käyttöön myös muuhun kuin vain lainan lyhentämiseen.

Kun sinulla on yksi laina, maksat luonnollisesti vain yhden lainan hoitokulut. Tämä voi tarkoittaa useiden kymmenien eurojen säästöä kuukaudessa. Tiedät myös tarkalleen milloin eräpäivä on ja lainanmaksua on helppo seurata. Sinulla säilyy hyvä käsitys raha-asioistasi, ikäviä maksujen unohduksia ei pääse tapahtumaan, ja taloutesi tasapainottuu lyhentäessäsi yhtä summaa kuukausittain.

Lainoja yhdistäessäsi voit hakea uuden ison lainasumman, joka vastaa tarkoin nykyisten pienempien lainojesi yhteissummaa ja riittää niiden poismaksuun. Jos kuitenkin tiedät, että sinulla on myös muita menoja joihin tarvitset lainarahaa, sinun kannattaa hakea samalla hieman suurempaa lainasummaa. Suuremmalla lainasummalla maksat pois muut lainasi ja siitä jää vielä yli muihin menoihisi. Tällä tavalla toimimalla sinulla on vain yksi laina ja sen tuomat edut, etkä joudu hakemaan jälleen uutta pientä lainaa muita menojasi varten.

Vaaleanpunainen lompakko ja euron seteleitä. Yhdistämällä lainasi säästät rahaa

3 helppoa askelta lainojen yhdistämiseen

Kun olet kiinnostunut yhdistämään lainasi, lähde liikkeelle seuraavasti:

    1. Aloita yhdistämisprosessi laskemalla yhteen ensin nykyisten lainojesi lyhennykset ja muut kulut, eli kuinka paljon tällä hetkellä maksat yhteensä lainaa kuukaudessa. Vaikka puhummekin lainasta, se tarkoittaa yhtä lailla luottokortteja ja muita mahdollisia osamaksuja. Voit siis ottaa kaikki velkasi huomioon lainoja yhdistettäessä.
    2. Seuraavaksi pyydät tarjouksia pankeista ja rahalaitoksista, tai säästä aikaa ja täytä yksi juuri tähän tarkoitukseen tehty hakemus, joka lähetetään puolestasi useaan eri pankkiin ja rahalaitokseen. Tarjousten pyytäminen ei sido sinua ottamaan lainaa. Pankit ja rahalaitokset tarjoavat mahdollisuutta lainojen yhdistämiseen, joten ollessasi yhteydessä heihin itsenäisesti, kerro selvästi että haluat lainaa tähän tarkoitukseen.
    3. Kun olet saanut useamman tarjouksen, vertaile niitä keskenään, sillä niissä voi olla suuriakin eroja. On myös tärkeää, että vertaat tarjouksia alussa laskemaasi nykyisten lainojesi aiheuttamaan kuukausikuluun. Uuden ison lainan tulee olla kaikin puolin nykyistä tilannettasi parempi vaihtoehto. Säästyt työltä jos haet lainojen yhdistämistä Raha.fi-palvelun kautta, kerromme sinulle heti parhaimman tarjouksen. Uusi laina voi olla suuruudeltaan aina muutamasta tuhannesta useaan kymmeneen tuhanteen euroon asti tarpeestasi riippuen. Myönnettävään lainasummaan vaikuttaa luonnollisesti normaalit lainan myöntämisen ehdot, kuten tulotasosi, työtilanteesi, velkasi, ja muu kokonaisuus.

Mitä muuta sinun on hyvä tietää?

Lainojen yhdistämisessä tarvittava uusi laina voi olla sen verran suuri, että tarvitset sitä varten vakuuksia. Jos sinulla on tällä hetkellä lainoissasi kiinni vakuuksia, et voi käyttää niitä uutta lainaa hakiessa. Ne vapautuvat vasta, kun olet maksanut lainat pois. Sinun on siis syytä ottaa huomioon, että voit joutua pyytämään toista henkilöä lainasi takaajaksi tai maksamaan vakuuksia. Tarvittava summa riippuu täysin saamastasi tarjouksesta ja uuden lainan suuruudesta.

Koron maksusta on syytä mainita se, että pitkällä aikavälillä lopullinen maksamasi korkosumma on uudessa isossa lainassa todennäköisesti suurempi, vaikka kuukausittainen koron osuus onkin huomattavan pieni. Tämä johtuu siitä, että ison lainan laina-aika on pidempi, jolloin koron maksukuukausiakin kertyy sinulle enemmän. Pienen lainan laina-aika on sitä vastoin lyhyempi, jolloin et maksa suurta korkoa pitkiä aikoja.

Lopullinen korkosumma ei kuitenkaan ole syy jättää lainoja yhdistämättä. Lopullisen maksetun koron todellisesta suuruudesta huolimatta iso laina pitkällä laina-ajalla on turvallisempi vaihtoehto, kuin talouttasi äärirajoille venyttävät lyhyet mutta korkeakorkoiset lainat. Suurimmalle osalle meistä sopii parhaiten se, että lyhennämme kuukausittain pieniä summia pois.

Jotta sinulle myönnetään yhdistämisessä tarvittava iso laina, pankit ja rahalaitokset vaativat, että luottotietosi ovat kunnossa. Jos luottotietosi eivät ole kunnossa, lainojen yhdistäminen on silti mahdollista esimerkiksi Takuu-Säätiön tuella tai kuntien järjestämän ns. sosiaalisella lainalla.

Hae yhdistelmälainaa

Autamme sinua lainojen yhdistämisessä! Täyttämällä helpon ja nopean hakemuksemme voit saada monia lainatarjouksia kerralla. Näin parhaimman yhdistelmälainan löytyminen helpottuu huomattavasti. Voit saada kauttamme vakuudetonta lainaa jopa 70 000 €.

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 15 000 € ja takaisinmaksuajan 8 vuotta on kuukausierä 210 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 20 174 €. Nimelliskorko on 7,75 % ja todellinen vuosikorko 8,03 %.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko