Halpa laina heti tilille – Näin löytyy halvin laina

Halpa laina houkuttelee monia. Eikä ihme, kuka nyt haluaisi ylimääräisiä kuluja lainastaan? Nykyään halpaa lainaa saa suhteellisen helposti suuresta tarjonnasta johtuen. Markkinoilla on monia eri lainantarjoajia, jotka ovat valmiita tarjoamaan lainaa kilpailukykyisin hinnoin. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, siitä mitä kaikkea halpaan lainaan liittyy. Pelkkä alhainen korko ei ole tae halvimmasta lainasta. Mistä lainan hinta sitten muodostuu ja miten on mahdollista löytää halvin laina? Lue alempaa vinkit, jotta halpa laina löytää luoksesi!

Halpa laina tai halpa joustoluotto on asia, josta moni uneksii. Se on keino hankkia jotain, mistä on kauan haaveillut. Uusi sohva, televisio tai kenties lomamatka? Kannattaa kuitenkin miettiä kunnolla ennen lainan ottamista. Muuten voi käydä niin, että halvasta lainasta tuleekin kallis. Halvimman lainan löytämiseksi lainoja kannattaa vertailla. Raha.fi on apunasi halvan lainan löytämisessä.

Lainan hinta koostuu useista eri tekijöistä, jotka jokainen pitäisi ottaa huomioon lainapäätöstä tehdessä. Finanssimaailman termit on usein monimutkaisia ja epäselviä, joten päätökset saatetaan tehdä hajanaisin perustein. Tässä tekstissä käydään läpi hieman sitä, mitkä asiat vaikuttavat lainan hintaan ja mitä asioita kannattaa miettiä ennen lainapäätöksen tekemistä. Lisäksi tekstistä saat selville miten pääset hakemaan halpaa lainaa heti.


Raha.fi:n palvelun ansiosta voit saada yhdellä hakemuksella monta lainatarjousta. Lainojen vertailu mahdollistaa sen, että löydät varmasti itsellesi halvimman lainan. Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä, se vielä velvoita hakemaan lainaa.

Hae lainaa

Halpa laina ei ole myytti

Monilla saattaa olla käsitys, että alhainen korko on automaattisesti yhtä kuin halpa laina. Näin ei kuitenkaan aina ole. Lainan hintaan vaikuttavat monet eri tekijät, joista korko on vain yksi. Lainan hinta koostuu lainan korosta sekä lainantarjoajan perimistä palvelumaksuista. Lisäksi lainan lopulliseen hintaan vaikuttaa muun muassa takaisinmaksuaika ja lainamuoto. Alempana kerrotaan enemmän lainan hintaan vaikuttavista tekijöistä.

Korko

Korko on summa, jonka rahan lainaaja haluaa korvaukseksi rahan lainaamisesta ja se voi määräytyä monella eri tavalla. Korko voi olla sidottu esimerkiksi Euriboriin tai rahoituslaitoksen omaan korkoon. Korko voi olla kiinteä koko laina-ajan tai se voi vaihdella laina-aikana eri tekijöiden perusteella. Lainaajan omat tiedot voivat vaikuttavat siihen, millä korolla lainaa saa. Esimerkiksi hyvin toimeentuleva henkilö voi saada lainaa pienemmällä korolla kuin pienituloinen. Markkinoilla on myös lainanmyöntäjiä, joilla on sama, kiinteä korko kaikille lainaajille, tulotasosta riippumatta.

Takaisinmaksuaika

Lainoihin saatetaan tarjota hyvinkin pitkiä takaisinmaksuaikoja. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, ettei ota turhan pitkää maksuaikaa. Pitkä maksuaika mahdollistaa edulliset kuukausittaiset lainanlyhennykset. Vaikka se kuulostaakin hyvältä, on asialla kuitenkin kääntöpuolensa. Silloin maksaa pidemmän aikaa lainasta korkoa. Eteen saattaa tulla tilanne, jossa suurin osa kuukausittaisesta lyhennyksestä onkin itse asiassa lainalle kertynyttä korkoa. Optimaalinen takaisinmaksuaika mahdollistaa sopivan kokoiset lyhennykset, siten ettei korkojen osuus lainasta nouse liian korkeaksi.

Palvelumaksut

Korkojen jälkeen suurimman osan lainan hintaa muodostaa erilaiset palvelumaksut. Palvelumaksuja voi olla esimerkiksi tilin avausmaksu, nostopalkkio, tilinhoitomaksu ja erilaiset käsittelymaksut. Palvelumaksujen määrä vaihtelee yritysten välillä huomattavasti. Varsinkin joustoluoton yhteydessä kannattaa olla tarkkana nostopalkkioiden kanssa. Nostopalkkio on maksu, joka veloitetaan joka kerta kun nostat luottotililtä rahaa. Jotta saat halvimman joustoluoton, suunnittele nostosi tarkkaan ja pyri pitämään niiden määrä vähäisenä. Joissain yrityksissä paperinen lasku maksaa erikseen. Lasku kannattaakin tilata sähköpostiin, jos se vaan on mahdollista. Se on helppo tapa säästää rahaa.

Lainamuodoilla eri hinnat

Lainamuodoilla on merkitystä lainan lopulliseen hintaan. Esimerkiksi asuntolainoilla on huomattavasti pienemmät korot ja palvelumaksut, kuin vaikkapa kulutusluotoilla. Tämä johtuu siitä että asuntolaina on määrältään isompi, joten pankki saa siitä enemmän korkotuloa. Kulutusluotot- ja lainat ovat summiltaan pienempiä ja ne maksetaan nopeammin takaisin. Jos asuntolainassa ja kulutusluotossa olisi sama korko, pankki ei saisi itselleen tuottoa kulutusluotoista lähes yhtään. Kulutusluotoissa korot pyörivät tavallisesti 10- 40% paikkeilla. Niiden korkoa nostaa myös se että ne ovat vakuudettomia lainoja, eli niitä saadakseen ei tarvitse olla säästöjä tai muuta panttia.

Hae halpaa lainaa!

Hae nyt

Miten saada halvin laina?

Halpa laina on houkutteleva, kuka nyt tahtoisi maksaa ylimääräistä. Nykyään voit saada halpaa lainaa helposti. Lainamarkkinoilla on paljon kysyntää ja se on tuonut alalle paljon lainantarjoajia. Kisa asiakkaista on kasvanut ja se on osaltaan pakottanut toimijat kilpailemaan hinnalla. Helpoiten halvan lainan saat täyttämällä Raha.fi:n hakemus, jonka ansiosta voit saada monta lainatarjousta. Sinun tarvitsee vain valita itsellesi sopivin ja halvin laina.

Halvin laina on suunniteltu

Halvin laina on harkittu ja hyvin suunniteltu laina. Tarkkaan mietityllä lainan ottamisella saat sopivimman lainan itsellesi parhaalla maksuajalla. Halpa laina voi toimia houkuttimena ottaa sitä liian heppoisin perustein. Lainan ottamisen pitäisi perustua järkevään tarpeeseen. Hetken huumassa otettua lainaa voi olla ikävää maksaa pois kuukausien ajan. Mieti siis tarkkaan ennen lainan ottamista lainan tarve, määrä ja takaisinmaksuaika. Ole itsellesi rehellinen siinä, pystytkö maksamaan lainaa takaisin, niin että sinulla on varaa myös muuhun elämään.

Kilpailuta ja vertaile.

Kilpailuttaminen kannattaa aina. Kilpailuttaminen kannattaa aina. Ei ainoastaan lainoissa, vaan kaikessa hiemankin suuremmissa hankinnoissa. Sen avulla on mahdollista säästää selvää rahaa. Eri lainantarjoajilla on suurta vaihtelua koroissa ja palvelumaksuissa, joten kilpailuttaminen on helpoin tapa saada halpaa lainaa. Kilpailuttaminen ei tarkoita monen tunnin selailua ja excel-taulukoiden tekoa. Helpoiten sen teet Raha.fi:n palvelulla. Yhdellä hakemuksella voit saada monta lainatarjousta. Sinun tarvitsee vain valita itsellesi sopivin ja halvin laina.

Kestääkö taloutesi sen?

Mieti tarkkaan ennen lainan ottamista kuinka paljon pystyt lyhentämään lainaa kuukaudessa. Rahaa pitäisi lyhennyksen maksamisen jälkeen jäädä muuhunkin elämään, kuten vuokraan, ruokaan ja muihin laskuihin. Lisäksi joskus tulee muita yllättäviä menoja.  Liian suuri laina johtaa liian suuriin kuukausittaisiin lyhennyksiin. Tämä puolestaan saattaa johtaa uuden lainan ottamiseen. Pahimmillaan huonosti suunniteltu lainanotto johtaa velkakierteeseen, jossa uutta lainaa otetaan, jotta vanhaa saa maksettua pois. Tilanne on pitkällä mittakaavalla huono ja tulee pidemmän päälle kalliiksi. Halvin laina on aina sellainen, jonka pystyt maksamaan sovitusti takaisin.

Perehdy lainaan kunnolla

Aina ennen lainaamista selvitä kunnolla mitkä on lainan todelliset kustannukset. Erilaiset palvelumaksut saattavat nostaa takaisinmaksettavaa summaa hyvinkin paljon. Yksi tärkeä ja hyödyllinen tunnusluku on todellinen vuosikorko. Se sisältää lainan koron lisäksi kaikki muut lainaan liittyvät maksut ja kustannukset, kuten avausmaksun ja tilinhoitomaksun. Todellinen vuosikorko täten kertoo lainan todelliset kustannukset. Lainoja tutkiessa kannattaa keskittyä todellisen vuosikoron lukemaan. Mitä isompi luku, sitä suuremmat on lainan todelliset kustannukset. Todellista vuosikorkoa ei tule sekoittaa nimelliskorkoon, joka ilmaisee ainoastaan sen, mikä on lainan korko. Se ei siis sisällä muita lainan päälle tulevia kustannuksia.

Halpaa lainaa helposti

Helpoin tapa saada halpaa lainaa on tehdä raha.fi:n kautta hakemus, joka etsii sinulle halvimman lainan. Näin sinun ei tarvitse kuluttaa aikaa tai vaivaa lainojen vertailuun. Lainatarjouksista voit valita sinulle parhaimman ja halvimman lainan. Hakemus on helppo ja nopea tehdä. Ennen kaikkea se on täysin ilmaista!

Valitse lainattava summa ja laina-aika

Aloita lainan hakeminen miettimällä paljonko tarvitset lainaa ja missä ajassa ajattelit maksaa sen pois. Raha.fi:n hakemuksessa on laskuri, joka näyttää sinulle arvioidun kuukausittaisen takaisinmaksuerän. Laskurin avulla voit vertailla erilaisia summia ja laina-aikoja rauhassa.

Täytä hakemus loppuun

Seuraavaksi pääset täyttämään hakemuksen loppuun. Hakemuksessa kysytään muun muassa tuloja, asumiskustannuksia ja muita velkoja koskevia tietoja. Tiedot on tärkeitä, jotta löydämme sinulle parhaimmat lainatarjoukset. Hakemuksen täyttämiseen menee vain pari minuuttia.

Valitse itsellesi sopiva laina

Hakemuksen tehtyäsi saatat saada useita eri lainatarjouksia useilta eri lainanmyöntäjiltä. Tarjouksiin voit tutustua rauhassa ja valita itsellesi sopivimman ja halvimman lainan. Kun olet hyväksynyt lainatarjouksen, rahat siirtyvät mahdollisimman nopeasti tilillesi, usein jopa saman päivän aikana.

Usein kysytyt kysymykset vastauksineen

Halpa laina herättää kysymyksiä, koska se on haluttua ja sen saaminen koetaan vaikeaksi. Alle olemme keränneet muutaman useasti kysytyn kysymyksen koskien halpaa lainaa.

Raha.fi on apunasi halvimman lainan löytämisessä. Sinun tarvitsee vain täyttää yksi hakemus ja voit saada monta eri lainatarjousta useilta eri toimijoilta. Lainojen vertailu ilman erillistä palvelua on työlästä ja vie aikaa, sillä sinun on käytävä läpi useiden eri lainantarjoajien hinnastot manuaalisesti.

Todellinen vuosikorko tarkoittaa lainan kokonaiskustannuksia. Todellinen vuosikorko ottaa koron lisäksi huomioon muut lainaan liittyvät laskut, kuten tilinavausmaksut, tilin kuukausimaksut, nostopalkkiot sekä muut palvelumaksut.

Todellisen vuosikoron ansiosta sinun on helppo vertailla eri lainoja ja nähdä mitä ne kokonaisuudessaan maksavat.

Todellinen vuosikorko ilmaistaan aina prosentteina. Mitä korkeampi luku on, sitä suuremmat on lainan kokonaiskustannukset..

Lainaa haettaessa on muutamia yleisiä vaatimuksia,jotka on täytettävä, jotta lainaa voi saada. Vaatimukset voivat vaihtelevat eri yritysten välillä.

  • Täysi-ikäisyys. Joillain yrityksillä vähimmäisikäraja saattaa olla korkeampi.
  • Hyvin hoidetut raha-asiat. Maksuhäiriömerkintä on usein este lainan saamiselle.
  • Riittävät tulot haettavaan lainasummaan nähden. Tällä halutaan varmistaa hakijan takaisinmaksukyky.
  • Suomlainen henkilötunnus

Kun lainahakemus on hyväksytty, rahat siirretään mahdollisimman nopeasti tilille. Usein saat ne jo samana päivänä. Ota kuitenkin huomioon, että viikonloput ja pyhäpäivät, saattavat aiheuttaa poikkeuksia maksamiseen.

Lue asiantuntijoidemme vinkkejä

Haluamme auttaa Sinua säästämään arjen raha-asioissa.

Koroton laina

Lainaa ilman korkoa

Voit saada lainaa täysin ilman korkoa ja kuluja. Lue tästä, miten se on mahdollista.

Lue lisää
Lainaa ilman vakuuksia

Lainaa ilman vakuuksia

Laina, joka ei vaadi lainkaan vakuuksia tai toisia henkilöitä takaajiksi, on helppo hakea suoraan netistä.

Lue lisää
Edullinen laina pitkällä maksuajalla

Edullinen laina pitkällä maksuajalla

Haluatko mahdollisimman edullisen laina pitkäksi aikaa, jolloin lainan kuukausierä on pieni?

Lue lisää