Helen tarjoaa edullista sähköä myös uusiutuvalla energialla

Haluatko löytää edullisen sähkösopimuksen? Kilpailuta sähkö vain muutamassa minuutissa.

Mikä on Helen eli entinen Helsingin Energia?

Helen on kotimainen energiayhtiö, jolla on jo yli puoli miljoonaa asiakasta Suomessa. Se on yksi Suomen suurimmista sähköyhtiöistä ja sen tarjoama kaukolämpö lämmittää 90 % Helsingin kiinteistöistä. Vuodesta 1909 toiminut sähkölaitos ja sittemmin yhtiö tunnettiin ennen vuotta 2014 nimellä Helsingin Energia.

Helenin tavoite on muuttua täysin hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä ja tavoitteen pohjalta yhtiö onkin rakentanut toimintasuunnitelman tuleville vuosille. Sähkösopimusten, lämmityksen ja jäähdytysjärjestelmien lisäksi Helen tarjoaa muun muassa sähköautojen latauspisteitä pääkaupunkiseudulla. Yhtiöltä voi vuokrata myös aurinkopaneeleita.

Yhtiö tarjoaa useita erilaisia sähkösopimuksia kaikkialle Suomeen, niin kerrostalo- kuin omakotiasumiseen sekä kesämökille.

Mistä yhtiön sähkö tulee?

Yhtiön energian alkuperä ja sen jakauma vuonna 2019 oli:

 • Fossiiliset 24 %
 • Uusiutuvat 37 %
 • Ydinvoima 39 %

Fossiilisten energialähteiden myynti on yhtiön toimintastrategian mukaisesti pienentynyt ja uusiutuvan energian lähteiden käyttö puolestaan nousussa. Helenin uusiutuvan energian lähteinä toimivat tuuli, vesi ja aurinko. Esimerkiksi Helenin Ympäristösähkösopimus on tuotettu sekoituksella uusiutuvia energialähteitä. Yhtiöltä saa myös sopimuksia, jotka ovat 100 % uusiutuvan energian lähteellä tuotettua sähköä.

Mitkä ovat asiakaspalvelun yhteystiedot?

Asiakaspalveluun saat yhteyden yhtiön nettisivuilta löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta tai puhelimitse. Yhtiön tuotteita koskeviin kysymyksiin vastataan nykyään myös Facebookissa ja Twitterissä.

Mikäli asia on kiireellinen, nopeimmin asiakaspalveluun saa yhteyden soittamalla numeroon 09 617 8080 arkisin kello 8-18 välillä. Jos tarvitset sähkösopimuksen heti uuteen kotiisi, palvelee 24/7-muuttopuhelin numerossa 09 617 8020.

Mikä on yhtiön suosituin sähkötarjous?

Tällä hetkellä yhtiön suosituin sähkötarjous on Perussähkö, jossa sähkön kWh hinta on 6,99 senttiä. Kyseinen sopimus on vakaan hinnan lisäksi:

 • Toistaiseksi voimassaoleva
 • Alkuperältään Suomen tuotantojakauman mukainen
 • Erityisesti kerrostaloasuntoihin sopiva

Perussähkö on edullinen ja vaivaton valinta ja sen voi irtisanoa kahden viikon irtisanomisajalla. Mahdollisista sopimuksen sähkön hinnan muutoksista ilmoitetaan yhtiön toimesta hyvissä ajoin.

Nainen avaa Helenin sähkösopimusta netissä
Helenin asiakkaat ovat hyvin tyytyväisiä sähköyhtiöön. Omia asioitaan voi hoitaa helposti verkossa Oma Helen -palvelusa.

Millaisia kokemuksia asiakkailla on Helenistä?

Visiollaan Helen pyrkii olemaan markkinoiden asiakaskeskeisin energiayhtiö. Puolueettoman EPSI Rating -tutkimuksen mukaan vuonna 2019 Helenin kuluttaja-asiakastyytyväisyys oli 70,5 indeksipistettä, kun koko toimialalla tulos oli 69,7 indeksipistettä. Tämä siis viittaa siihen, että yhtiön asiakastyytyväisyys on toimialan keskiarvon yläpuolella. Asiakkaat arvostavat yhtiössä eniten:

 • Palveluiden toimivuutta
 • Ostamisen helppoutta
 • Asioinnin vaivattomuutta

Kokemuksia yhtiöstä voi lukea myös netin eri keskustelupalstoilta ja artikkeleista. Alla kooste muutamasta positiivisesta ja negatiivisesta kokemuksesta:

Positiiviset:

 • Kilpailukykyiset sähkötarjoukset
 • Halpa hinta
 • Markkinahintainen sähkö
 • Uusiutuvan energian vaihtoehdot

Negatiiviset:

 • Sähkön hinnan nousu
 • Laskutuksen epäselkeys

Vaikka asiakastyytyväisyysmittaukset ja netissä jaetut kokemukset antavat osviittaa yhtiön tuotteista ja toiminnasta, on tärkeää miettiä sähkösopimuksen tarve omien lähtökohtien mukaisesti. Hyvät tapa löytää sopiva sopimus on kilpailuttaa sähkö.

Onko Helenillä tarjolla sähkösopimuksia ilman perusmaksua?

Toisinaan yhtiö markkinoi erikoistarjouksia, joissa esimerkiksi vuoden perusmaksut ovat täysin ilmaiset. Tällä hetkellä heidän kilpailukykyisin tarjous on Suomisähkö, jossa et maksa ensimmäisen vuoden perusmaksuja ollenkaan. Kyseessä on 24 kk:n sopimus ja toisena vuotena perusmaksu on 3 €/kk. Täysin perusmaksuttomia sopimuksia yhtiö ei tarjoa.

Voiko sähkösopimuksen ja kotivakuutuksen hankkia samalla kertaa?

Heleniltä voit hankkia sähkön sekä kotivakuutuksen vaivattomasti yhdellä sopimuksella! Kodin palvelusopimus on yhtiön tarjoama sähkösopimus, joka sisältää myös laajan kotivakuutuksen. Sopimuksen hinta on asunnon koosta riippuen 24,90-48,90 €/kk. Sopimus on toistaiseksi voimassa oleva ja siihen kuuluu muun muassa:

 • Rajaton normaali sähkönkäyttö
 • Laaja ja kattava kotivakuutus
 • Kiinteä kuukausimaksu
 • 100 % vesivoimalla tuotettua uusiutuvaa sähköä

Mikä on Oma Helen?

Oma Helen on yhtiön sovellus, jonka avulla:

 • Saat kokonaiskuvan energiankulutuksestasi
 • Pysyt ajan tasalla laskuistasi, sopimuksestasi ja muista energia-asioistasi
 • Saat nopeasti ja helposti apua pulmatilanteissa

Sovellus on ensisijaisesti tarkoitettu Helenin sähköasiakkaille ja sen saa ladattua ilmaiseksi App Storesta (IOS) tai Google Playsta (Android).

Onko sähkösopimuksia tarjolla yrityksille?

Sähkösopimuksia on tarjolla myös niin pienemmille kuin isommillekin yrityksille. Jos kulutus on alle 300 000 kWh vuodessa, löytyvät erilaisten sopimusten tarkat hinnat ja tiedot nettisivuilta. Mikäli sähkönkulutus on suurempaa, voivat yritykset tilata yhtiön yritysmyyjältä tarkemman sähkötarjouksen.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko