Lainaa 60000 € ilman vakuuksia – Myös yhteishakijan kanssa

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Lainatarjoukset nopeasti

Hakulomakkeemme täytät muutamassa minuutissa. Saat alustavat lainatarjoukset välittömästi.

Useita lainatarjouksia kerralla

Saat samalla kertaa lainatarjouksia useilta eri rahoituslaitoksilta. Säästät aikaa ja vaivaa, ja löydät helposti edullisen lainan.

Myös yhteishakijan kanssa

Sinun on mahdollista hakea 60000 € lainaa myös yhteishakijan kanssa. Lisää yhteishakija helposti hakemukessa.

Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 15 000 € ja takaisinmaksuajan 8 vuotta on kuukausierä 210 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 20 174 €. Nimelliskorko on 7,75 % ja todellinen vuosikorko 8,03 %.

Mistä voi hakea lainaa 60000 euroa?

60000 € lainaa ei löydy ihan jokaisesta rahoituslaitoksesta. Verkossa toimii muutamia vakuudetonta lainaa tarjoavia rahoituslaitoksia, jotka myöntävät näin suuria lainoja. Myös perinteiset pankit myöntävät tämän kokoluokan lainoja, mutta niitä varten voidaan pyytää vakuuksia tai takaajia. Usein pankki myös haluaa lainan hakijan siirtyvän pankin asiakkaaksi myös muiden raha-asioiden osalta, jos hän ei sitä jo ole.

Voit hakea lainan etsimällä sitä tarjoavia rahoituslaitoksia netistä ja täyttämällä niiden hakemuksia. Huomattavasti näppärämpi vaihtoehto on kääntyä Raha.fi:n puoleen, jolloin saat yhdellä hakemuksella parhaassa tapauksessa useita henkilökohtaisia lainatarjouksia.

Täytä Raha.fi:n hakemus ja saat parhaimmillaan monta tarjousta 60 000 € lainasta. Saat kauttamme tarjoukset useilta eri rahoituslaitoksilta.

Kuka voi saada ison lainan?

60000 € laina on sen verran iso laina, että sen myöntämiseksi hakijalta vaaditaan hieman enemmän kuin pienen pikalainan kohdalla. Etenkin seuraavat seikat on oltava kohdillaan, jotta lainan myöntämistä voidaan harkita.

  • Täysi-ikäisyys. Hakijoilta vaaditaan aina vähintään 18 vuoden ikää – oli lainasumma mikä tahansa. Monilla rahoituslaitoksilla on tätäkin korkeammat ikärajat: tyypillisesti alaikäraja asettuu 20-24 vuoden tietämille, ja 60000 € lainoissa alaikärajat on asetettu 18 vuotta korkeammalle.
  • Puhtaat luottotiedot. Luottotietojen on oltava ehdottomasti kunnossa, jotta näin suuri laina voidaan myöntää ilman vakuuksia tai takaajia. Luottotiedot tarkistetaan automaattisesti hakemuksen yhteydessä yleensä henkilötunnuksen perusteella.
  • Muita vaatimuksia lainan myöntämisen suhteen ovat suomalainen verkkopankki ja vakituinen asuinosoite Suomessa.

Myös monet tässä mainitsemattomat seikat vaikuttavat lainan myöntämiseen. Päätöksen tekee aina lainan myöntävä rahoituslaitos omien ehtojensa mukaisesti.

Millaisilla tuloilla lainan voi saada?

Hakijalla täytyy olla säännöllisiä tuloja, jotta lainan sujuva takaisinmaksu on mahdollista. Rahoituslaitokset kertovat erittäin harvoin, kuinka paljon tuloja hakijalla olisi vähintään oltava kuukaudessa.

Voit yrittää arvioida riittävätkö tulosi 60000 € lainan saamiseen. Mieti seuraavia seikkoja:

  • Paljonko sinulla on kuukaudessa rahaa käytettävissäsi pakollisten menojen jälkeen?
  • Riittääkö tämä summa lainan lyhennyksen maksamiseen? Näet arvion kuukausierästä hakemuksemme laskurista.

Yleisesti suositellaan, että jos kotitalouden yhteiset kuukausitulot ylittävät 3000 euroa kuukaudessa, lainanhoitomaksuihin tulisi mennä maksimissaan 35 % tuloista. Pienituloisissa kotitalouksissa suositeltava ehdoton maksimi on noin 25 %.

Seuraavat esimerkit auttavat hahmottamaan asiaa:

► Kotitalous A ansaitsee kuukaudessa verojen jälkeen 3500 €. He harkitsevat 60000 € lainaa 8 vuoden takaisinmaksuajalla. Lainan kuukausierä olisi 740 €/kk. Tämä on noin 20 % kotitalouden kuukausituloista, eli 60000 € lainan ottaminen voi olla heille realistista.

► Kotitalous B ansaitsee kuukaudessa verojen jälkeen 2100 €. He harkitsevat 60000 € lainaa 12 vuoden takaisinmaksuajalla. Lainan kuukausierä olisi 520 €/kk. Tämä on noin 27 % kotitalouden kuukausituloista, eli 60000 € laina ei välttämättä ole heille järkevä valinta.

Omista raha-asioista kannattaa pitää ehdottomasti hyvä huoli, sillä maksuhäiriömerkintä säilyy rekisterissä 2-4 vuotta. Vältä maksuhäiriömerkintä olemalla aina yhteydessä velkojaan, jos tiedät, ettet saa maksettua jotain kuukausierää. Sinulla on usein mahdollisuus lyhennysvapaaseen kuukauteen, jolloin maksat ainoastaan lainasi kulut ja korot.

Tällaiselle hakijalle voidaan myöntää 60000 laina ilman vakuuksia

Miten laina haetaan netissä?

60000 € laina on iso laina, mutta sen voi siitä huolimatta hakea netistä melko vaivattomasti. Lainan hakeminen onnistuu alusta loppuun verkossa. Hakemus täytetään tietokoneella tai vaikka kännykällä, ja mahdollisesti tarvittavat hakemuksen liitteet pyydetään lähettämään sähköisesti.

Yleensä alustava lainapäätös annetaan heti hakemuksen lähettämisen jälkeen, mutta näin suuren summan kohdalla lopullisen lainapäätöksen antamisessa voi mennä hieman pidempään, sillä hakijan maksukyky pitää arvioida tarkasti.

Lainan hakeminen yhteishakijan kanssa voi olla kannattavaa, mikäli yhteishakijakin täyttää lainan myöntämiselle vaadittavat ehdot. Yhteishakijan lisääminen on mahdollista ainakin Raha.fi:n hakemuksessa.

Kun laina on myönnetty hakijalle, se laitetaan maksuun. Tyypillisesti laina näkyy hakijan tilillä jo samana päivänä, kun rahoituslaitos sen maksaa. Joskus siihen voi kuitenkin mennä muutama arkipäivä. Ota tämä huomioon, jos tarvitset lainan kiireellisesti: tee hakemus hyvissä ajoin, jotta rahat ovat tililläsi silloin kun niitä haluat käyttää.

Tarvitaanko lainaa varten vakuuksia?

Laina myönnetään ilman vakuuksia, kun haet sen netistä esimerkiksi Raha.fi:n kautta. Lainan korko on hieman korkeampi kuin vakuudellisen lainan korko. Se on kuitenkin maltillinen, sillä isoissa lainoissa korko pysyy matalana. Lisäksi vakuudettomien lainojen korkoja on säädelty laissa. Raha.fi:n kautta lainan voi saada edullisimmillaan 4,5 % korolla.

Kuinka pitkän laina-ajan 60000 euron lainalle voi saada?

Voit saada lainan pisimmillään 15 vuoden takaisinmaksuajalla. Pitkä laina-aika pienentää kuukausittaista lainanlyhennystä. Esimerkiksi 15 vuoden maksuajalla 60 000 euron lainan kuukausittaiset maksueräsi voisivat olla noin 433 € / kk. Muista kuitenkin, että mitä pidempi laina-aika, sitä enemmän maksat palvelumaksuja ja korkoa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko