Näin matkustaminen ilman luottokorttia onnistuu

Luottokortti on kätevä matkakumppani. Erityisesti Visan ja Mastercardin luottokortit hyväksytään maksuvälineeksi ympäri maailmaa. Lisäksi joihinkin luottokortteihin kuuluu ilmainen matkavakuutus, kun matkan kustannukset maksetaan kyseisellä kortilla.

Kaikilla ei luottokorttia kuitenkaan ole, eikä sen pidä antaa olla este matkustamiselle. Näin pärjäät maailmalla ilman luottokorttiakin!

Matkustajan vaihtoehdot luottokortille

Pankkikortit ja Visa Electron ulkomailla
Pankkikorteilla kuten Visa Debitillä voi maksaa ostoksia ja nostaa rahaa siinä missä luottokorteillakin. Myös Visa Electronilla voi tehdä korttimaksuja monissa paikoissa. Visa Electron ei välttämättä toimi aivan jokaisessa kaupassa, mutta sinun pitäisi pystyä kuitenkin nostamaan rahaa kaikista automaateista, jotka hyväksyvät Visa -kortit.

Prepaid-luottokortti
Prepaid-luottokortti on yksi vaihtoehto matkalle. Kortille ladataan arvoa, minkä jälkeen sitä voi käyttää kuten luottokorttia. Nimestään huolimatta prepaid-luottokortit ovat siis ennemmin pankkikortteja kuin luottokortteja, sillä niissä ei ole luotto-ominaisuutta.

Prepaid-kortti on siinä mielessä turvallinen, että jos se varastetaan matkan aikana, ei varas pääse käsiksi muihin varoihin kuin kortille ladattuihin. Huonona puolena on niiden kalliit kulut.

Käteinen
Olit matkassa minkä maksukortin kanssa tahansa, kannattaa varata mukaan myös aina jonkin verran käteistä. Esimerkiksi pienemmät kaupat eivät välttämättä hyväksy korttimaksua lainkaan. Käteinen on hyvä myös siltä varalta, että kortti lakkaa toimimasta tai se varastetaan. Käteistä kannattaa olla mukana vähintään sen verran, että pääset taksilla lentokentälle.

Luottokortti tarvitaan lähes poikkeuksetta auton vuokraukseen ja hyvin usein myös hotellin sisäänkirjautumiseen. Molemmista voi kuitenkin selvitä myös pelkällä pankkikortilla tai käteisellä.

Auton vuokraus ilman luottokorttia

Lähes kaikki autovuokraamot vaativat luottokortin. Kalliimpia autoja varten vuokraamo saattaa vaatia jopa kaksi korttia. Luottokortti toimii vakuutena siltä varalta, että autolle sattuu jotakin vuokrauksen aikana. Vuokraamo voi tällöin laskuttaa sinua jälkeenpäin. Esimerkiksi Hertz ei vuokraa autoja lainkaan ilman luottokorttia.

Auto on kuitenkin joissain paikoissa mahdollista saada vuokralle ilmankin luottokorttia. Autovuokraamo voi esimerkiksi tehdä debit-kortiltasi takuuksi katevarauksen, mikä poistuu palautettuasi vuokra-auton yhtenä kappaleena. Käteispantin jättäminen saattaa myös olla mahdollista.

Autovuokraamon asiakaspalveluun kannattaa olla yhteydessä etukäteen ja kysyä tarkemmin käytännöistä.

Auton vuokraaminen voi onnistua ilmankin luottokorttia

Hotellin varaaminen ilman luottokorttia

Kuten autovuokraamolle, myös hotellille luottokortti toimii vakuutena. Näin varmistetaan, ettet tyhjennä minibaaria tai käytä huonepalvelua maksamatta. Hotelliyön voi yleensä varata ja maksaa aivan hyvin pankkikortilla, mutta sisäänkirjautumista varten saatetaan pyytää luottokorttia.

Luottokortti helpottaa hotelliin kirjautumista, mutta pankkikortin katevaraus tai käteispantti voivat olla riittävät. Jotkut kertovat hotelliväen vieneen tällaisissa tilanteissa minibaarin pois huoneesta, mutta sen pahempia ongelmia ei pitäisi syntyä.

Varauskäytännöt vaihtelevat käyttäessäsi sivustoja kuten Booking.com. Löydät yleensä hotellikohtaiset vaatimukset luottokorttien suhteen varausta tehdessäsi.

Muistilista ilman luottokorttia matkustavalle

Käy läpi nämä asiat ennen matkalle lähtöä:

  • Tarkista hyväksytäänkö pankkikorttisi matkakohteessasi
  • Käy läpi korttisi mahdolliset aluerajaukset
  • Varmista, että pankkitililläsi on tarpeeksi rahaa mahdollisia katevarauksia varten
  • Varaa pankkikortin lisäksi matkaan jonkin verran käteistä
  • Ole autovuokraamoon yhteydessä etukäteen
  • Kiinnitä huomiota millaisia maksuja valuutanvaihdosta syntyy

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko