Telia liittymät – Löydä sinulle sopivin erikoistarjous

Katso Telian liittymien erikoistarjoukset ja hanki itsellesi luotettava liittymä normaalia edullisempaan hintaan

Telia on Suomen toiseksi suurin matkapuhelinoperaattori ja myös yksi suurimmista lankapuhelin- ja internetpalvelujen tarjoajista. Ennen vuoden 2017 maaliskuussa tapahtunutta uudelleenbrändäystä Telia tunnettiin Suomessa Sonera- ja Tele Finland -nimillä. Suomen lisäksi Telia toimii myös muissa pohjoismaissa sekä Baltiassa.

Telian valikoimaan kuuluu Suomessa etenkin puhelinliittymät sekä laajakaistat. Yhtiö myös omistaa esimerkiksi MTV 3 -kanavan ja C-More -suoratoistopalvelun.

Miksi valita Telia puhelinliittymä?

Telian tiedonsiirtonopeudet ovat erinomaiset ja se tarjoaa kattavan valikoiman liittymiä erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Telian liittymissä EU roaming, eli liittymän käyttö EU ja ETA -maissa kuuluu jokaiseen liittymäpakettiin. Operaattori tarjoaa matkadatapaketteja myös muihin maihin, joten Telian asiakkaana voit varmistaa edullisen netin myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Telialla oman puhelinliittymäkokonaisuuden voi rakentaa yksittäisistä ominaisuuksista ja lisäpalveluista. Operaattori tarjoaakin perinteisten liittymien lisäksi myös muita erilaisia palveluita, kuten tietoturvia ja pilvipalveluita. Operaattorin sopimukset voi nykyään myös solmia ilman määräaikaa, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että sopimus on asiakkaan irtisanottavissa milloin tahansa.

Mikä on Telian paras liittymätarjous?

Tältä sivulta löydät tämän hetken parhaat Telian liittymätarjoukset. Se mikä liittymätarjous olisi paras juuri sinulle, riippuu sinun tarpeistasi.

Liittymä suurella puhepaketilla tai rajattomalla puheella on järkevä valinta paljon puhuville henkilöille, kun taas runsaaseen nettisurffailuun kannattaa valita Telian rajattomalla datasiirrolla varustettu liittymä. Netin nopeus voi vaihdella liittymäpakettien välillä, joten tarkasta nopeus taulukosta ennen liittymän tilaamista.

Suosittuja ovat esimerkiksi nämä rajattomalla puheella ja netillä varustetut tarjoukset:

Telian logo

Rajaton 200 M 23,99 €/kk

→ Rajaton netti kotimaassa, Pohjoismaissa ja Baltiassa
→ Rajattomat puhelut ja tekstiviestit
→ Verkon maksiminopeus 200 Mbit/s

Telian logo

Rajaton 5G 300 M 29,99 €/kk

→ Rajaton netti kotimaassa, Pohjoismaissa ja Baltiassa
→ Rajattomat puhelut ja tekstiviestit
→ Verkon maksiminopeus 300 Mbit/s

Telian logo

Rajaton 5 G 450 M 32,99 €/kk

→ Rajaton netti kotimaassa, Pohjoismaissa ja Baltiassa
→ Rajattomat puhelut ja tekstiviestit
→ Verkon maksiminopeus 450 Mbit/s

Kuinka voin ottaa yhteyttä asiakaspalveluun?

Telian asiakastuki palvelee sinua usealla eri tavalla. Telia on panostanut erityisesti digitaaliseen asiakaspalveluun ja apu on aina yhden klikkauksen päässä ympäri vuorokauden. Voit esimerkiksi:

  • Kirjautua Telia.fi -sivuille ja selata ja maksaa laskuja, päivittää liittymiä ja käytössäsi olevia palveluita, seurata liittymän saldoa ja tehdä vikailmoituksia. Löydät myös esimerkiksi PUK-koodin suoraan liittymäsi tiedoista. Nettisivuilla tavoitat asiakaspalvelun kätevästi chatin kautta milloin ja missä tahansa oletkin.
  • Tarkistaa usein kysytyt kysymykset Telia.fi-sivuilta, jonne on koottu vastaukset valmiiksi moneen pulmaan.
  • Ladata Minun Telia -sovelluksen, jolloin kaikki tärkeimmät liittymäsi ja palveluidesi hallinnan työkalut kulkevat mukanasi matkapuhelimessasi. Voit muun muassa maksaa laskut, tarkistaa saldokertymäsi ja tehdä liittymän päivitykset sovelluksen kautta.

Voit halutessasi myös soittaa Telian asiakaspalveluun, joka palvelee numerossa 0206 90400 (mpm/pvm) ma–pe klo 8–18. Jos asia ei ole kiireellinen, voit varata soittoajan Telian sivuilta löytyvästä ajanvarauskalenterista, jolloin asiantuntija soittaa sinulle sovittuna aikana. Telia vastaa kysymyksiin myös heidän virallisilla Facebook ja Twitter -sivuillaan.

Tarvitsetko teknistä tukea laitteiden käytössä? Jos ohjeiden seuraaminen tuntuu haastavalta, apu löytyy Helpistä. Joskus esimerkiksi laitteiden käytön tai käyttöönottamisen kanssa tulee eteen hetkiä, jolloin asiantuntijan apu voi olla tarpeen. Telia Helpistä saat avun ongelmaasi usein käden käänteessä pientä maksua vastaan. Helpin asiantuntijat ovat käytettävissä puhelimitse, kotikäynnillä tai Telia myymälän palvelupisteellä. Lisätiedot ja hinnat löytyvät Telian nettisivuilta.

Mistä löydän Telia häiriökartan?

Löydät Telian sivuilta löytyvästä kartasta osoitehaulla tietyn alueen tilanteen ja voit tarkastella 2G-, 3G-, 4G- tai 5G-häiriökarttoja. Kartan lisäksi kannattaa katsoa myös ajankohtaiset häiriötiedotteet nettisivuilta. Voit myös tarkistaa verkkokartasta alueesi kuuluvuuden ja rakenteilla olevat verkot.

Myykö Telia Prepaid-liittymiä?

Telialta saa ostettua myös Prepaid-liittymiä, joista ei tule lainkaan laskuja, vaan saldo ladataan niihin ennakkoon.

Uusi liittymä maksaa 4,90 euroa ja siihen valmiiksi ladatulla 7 euron saldolla voi soittaa, lähettää teksti- ja multimediaviestejä sekä käyttää nettiä. Prepaid-liittymän nopea 100 Mbit/s yhteys ja kattava verkko toimii Suomen lisäksi myös Pohjolassa ja Baltiassa.

Prepaid liittymän muita hyviä puolia ovat:

  • Edulliset puhelut ja viestit: 0,066 €/min/kpl
  • Ei sitoutumista tai yllättäviä laskuja
  • Erinomainen lapsen ensiliittymäksi tai kakkosliittymäksi

Matkapuhelinliittymien lisäksi prepaidin voi ostaa myös nettiliittymänä, jolla saat rajattoman netin 31 päiväksi kerrallaan, kiinteään 19,90 euron hintaan. Netti-prepaid on hyvä vaihtoehto esimerkiksi mökille sekä mukana kulkeviin reitittimiin.

Kaikkiin prepaid-liittymiin saa ladattua lisää saldoa tai käyttöaikaa kätevästi netissä, Telia Prepaid -lataussovelluksella, Telia Kaupassa tai lähimmällä R-Kioskilla.

Mikä on Telia Dot?

Telia Dot on digitaalinen liittymätyyppi, jossa maksat vain siitä mitä käytät. Käytössäsi on aina rajaton netti sekä rajattomat puhelut ja viestit, eikä sen peruskäyttö hintaturvan ansiosta maksa koskaan yli 25 €/kk. Liittymän tilaus tehdään suoraan matkapuhelimeesi ladattavasta sovelluksesta, josta voit myös seurata ja hallinnoida omaa liittymääsi.

Jos haluat saada Dot-liittymästä hinta-arvion ja paljonko laskusi olisi ennen sen tilaamista, voit Telia Dot sovelluksen avulla tehdä sen helposti ja maksutta. Tilastojen mukaan puolet Dot-käyttäjistä maksaa liittymästä alle 15 €/kk.

Voit tutustua Dot-liittymään maksutta 14 päivää, jonka jälkeen hinta muodostuu käytön mukaan.

Vinosti takaapäin kuvattu hattupäinen naishenkilö istuu kädessään Telian älypuhelin sekä take-away kahvimuki
Telian valikoimaan kuuluvat niin puhelimet kuin liittymätkin.

Saako Telialta ostettua puhelimia?

Telia myy puhelimia jokaiseen tarpeeseen ja makuun, aina uutuuksista kestosuosikkeihin. Löydät valikoimasta suositut merkit, kuten iPhone, Honor, Huawei, Xiaomi, Nokia, OnePlus ja Samsung Galaxy. Liittymä-asiakkaana saat 3 vuoden takuun ostamiisi puhelimiin ja tabletteihin. Telialta voit puhelimien lisäksi hankkia myös suojakuoret, kalvot ja kotelot.

Puhelimet ja tarvikkeet voit ostaa Telian nettimyymälästä tai Telia Kaupasta.

Millainen kuuluvuus Telialla on?

Telialla on kattava kiinteä verkko ja mobiiliverkko Suomessa. Telia mobiiliverkko kattaa operaattorin mukaan 99 % suomalaisista. Voit halutessasi tarkistaa oman osoitteesi kuuluvuuden Telian verkkokartasta. Telialla on myös Suomessa toimivista operaattoreista kattavin verkko Baltiassa ja Pohjoismaissa.

Mikä on Telia Mobiilivarmenne?

Mobiilivarmenne on SIM-kortilla toimiva tunniste, jonka avulla todistat helposti ja turvallisesti henkilöllisyytesi eri palveluissa. Mobiilivarmenne toimii esimerkiksi valtionhallinnon, oppilaitosten sekä pankki- ja terveydenhuoltopalveluissa.

Varmenteen ansiosta et enää tarvitse useita eri tunnuslukuja – vain matkapuhelimesi ja oman tunnuksesi. Kun olet kirjautumassa tunnistautumista vaativaan palveluun, sinun tarvitsee vain näppäillä puhelinnumerosi ja puhelimesi henkilökohtainen tunnusluku.

Varmenteen voit ottaa käyttöösi jos olet vähintään 13-vuotias ja sinulla on käytössäsi Telian liittymä sekä verkkopankkitunnukset. Mobiilivarmenne on Telian asiakkaille täysin maksuton puhelinliittymään kuuluva lisäpalvelu.

Mikä on hyvä liittymä lapselle?

Voit tilata lapselle sopivan ensiliittymän Telialta. Vaihtoehtoja lapsen ensiliittymäksi ovat esimerkiksi:

  • Rajaton Lite 100 M
  • Rajaton Lite 0,5 M

Kaikissa yllämainituissa liittymissä on rajaton netti eri nopeuksilla, mutta puhelut ja tekstiviestit on rajoitettu tai laskutetaan kulutuksen mukaan. Liittymiin saa halutessaan asennettua saldorajan, joka estää laskuyllätykset.

Myös Telia Prepaid on mainio ensiliittymä lapselle ja siihen voi ladata etukäteen haluamansa määrän saldoa – ei kuukausimaksuja tai yllättäviä laskuja. Prepaid -liittymä on myös turvallinen, sillä vaikka saldo loppuisikin yllättäen, voi puhelimeen asetettuun turvanumeroon soittaa tai tekstata.

Vertaa Telian tarjouksia

Muista tehdä liittymävertailu ennen tilauksen tekoa. Tästä näet kaikki Telian tarjousvaihtoehdot.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko