Lainaa ulkomailta – Miten saan lainaa ulkomaisesta pankista?

Oletko pohtinut hakevasi lainaa ulkomailta? Vakuudeton laina on periaatteessa mahdollista saada myös muualta kuin Suomesta. Kerromme tässä artikkelissa enemmän lainaamisesta ulkomailta ja annamme esimerkkejä luotettavista ulkomaisista rahoittajista.

Voinko saada ulkomailta lainaa Suomeen?

Lainan hakeminen ulkomailta on teoriassa kyllä mahdollista, mutta sen saaminen on melko epävarmaa. Monet rahoittajat nimittäin vaativat pysyvää osoitetta kyseisessä maassa. Jos rahoittajalla on kuitenkin sivuliike Suomessa, on lainansaanti aivan yhtä helppoa kuin suomalaisiltakin lainanmyöntäjiltä. Pohjoismaisista nettipankeista onkin itse asiassa tullut hyvin suosittuja erityisesti vakuudettomien lainojen myöntäjinä.

Huomaa, että jos et saa lainaa Suomesta esimerkiksi maksuhäiriömerkinnän takia, et luultavasti saa sitä ulkomailtakaan. Lainanmyöntäjillä on enemmän tai vähemmän samanlaiset vaatimukset hakijoille luottotietojen, ikärajojen ja sopivien tulojen osalta. Voit toki kokeilla onneasi, mutta kyseessä ei ole mikään varma laina.

Kannattaako minun hakea lainaa ulkomailta?

Jos lainaa on mahdollista saada Suomesta, ei ole juuri järkeä ottaa riskiä lainanhaussa hakemalla sitä ulkomailta. Kotimaisten lainanmyöntäjien luotettavuus on helpompi selvittää ja ongelmatilanteet saa ratkaistua varmemmin kuin jos lainanmyöntäjä olisi ulkomailla. Suomalaiset lainat ovat myös varsin kilpailukykyisiä ja lainsäädäntö suojelee kuluttajaa hyvin.

Tarkkaile erityisesti näitä varoitusmerkkejä, jos päädyt hakemaan lainaa ulkomailta:

  • Sinulta pyydetään ennakkomaksua lainan myöntämistä varten
  • Yritys, jolta haet lainaa on hyvin nuori
  • Sinulle luvataan lainaa ulkomailta ilman luottotietoja
  • Lainaa luvataan ilman tulojen tarkistamista
  • Sinulle lähetetty mainos lainoista on kirjoitettu huonolla suomenkielellä

Älä koskaan luovuta henkilötietojasi kenellekään, jos olet vähänkään epävarma rahoittajan luotettavuudesta.

Lainaaminen toisessa valuutassa on myös hieman riskialtista, sillä valuuttakurssi saattaa muuttua ja laina saattaa sen mukana kallistua. Jos siis lainaat rahaa ulkomailta, kannattaa se tehdä jostain euromaasta.

Kokeile esimerkiksi näitä ulkomaisia pankkeja

Suomeen myönnetään luotettavaa lainaa paljon etenkin naapurimaista Ruotsista, Virosta ja Norjasta. Monet lainanmyöntäjät näistä maista ovatkin erityisen suosittuja vakuudettomien kulutusluottojen myöntäjiä. Hakijoilla on ollut paljon positiivisia kokemuksia esimerkiksi seuraavista pankeista:

Erityisesti norjalaiset nettipankit ovat lyöneet itsensä läpi Suomen lainamarkkinoilla parina viime vuonna. Bank Norwegian ja Instabank tarjoavat lainojen lisäksi esimerkiksi säästötiliä.

Voit myös täyttää alla olevan Raha.fi:n hakemuksen, sillä teemme yhteistyötä myös muiden kuin suomalaisten pankkien kanssa.

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 15 000 € ja takaisinmaksuajan 8 vuotta on kuukausierä 210 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 20 174 €. Nimelliskorko on 7,75 % ja todellinen vuosikorko 8,03 %.

Mitä silloin kun et saa lainaa?

Jos lainaa ei tunnu irtoavan mistään, voi siitä kuitenkin yrittää vielä keskustella oman pankin kanssa. Joissain harvoissa tapauksissa lainan voi saattaa saada, jos hakijalla on esimerkiksi hyvät tulot ja vakuuksia annettavaksi. Varmin laina luottotiedottomalle on kuitenkin aina rahan lainaaminen joltain sukulaiselta tai tuttavalta.

Mikäli et saa lainaa mistään, mutta tarvitset rahaa, voit kokeilla ansaita rahaa esimerkiksi:

  • Tekemällä enemmän töitä
  • Myymällä omaisuutta kirpputorilla tai netissä
  • Panttaamalla omaisuutta panttilainaamossa
  • Hakemalla Kelalta tukea

Maksuvaikeuksiin saa ilmaista apua Takuusäätiöltä.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko