Moi liittymä: edullisia paketteja ja huimia nopeuksia

Katso kaikki Moi Mobiilin kuumimmat liittymätarjoukset juuri nyt

Moi liittymä on mobiilimarkkinoiden tuoreimpia tulokkaita. Vuonna 2016 perustettu Moi Mobiili on nykyään suomalaisen tietoliikennekonserni DNA Oyj:n omistuksessa oleva yritys.

Muista operaattoreista erottuen Moin tuotetarjontaan kuuluvat ainoastaan puhelinliittymät. Heidän valikoimastaan löytyy tällä hetkellä kolme eri liittymätyyppiä, joista asiakas voi räätälöidä itselleen sopivan eri nopeuksien ja lisäpalveluiden avulla.

Moi tarjoaa asiakkailleen nopeat 4G ja 5G-yhteydet ja käyttää samaa verkkoa kuin DNA, joka kattaa koko Suomen alueen.

Miten Moi liittymät eroavat muiden operaattoreiden liittymistä?

Moi Mobiili on täysin omanlaisensa liittymä ja mainio vaihtoehto etenkin perheille tai henkilöille, joilla on useita sim-kortilla toimivia mobiililaitteita. Operaattorilta hankitaan liittymän sijaan tili, johon voidaan liittää niin monta sim-korttia kuin on tarvis. Kaikki sim-kortit käyttävät tilin yhteistä nopeaa dataa.

Datansiirto, puheluminuutit ja tekstarit jaetaan eri laitteiden ja käyttäjien kesken ja tarvittaviin liittymiin voi hankkia myös rajattoman data- tai puhepaketin. Yhteistä dataa voi säädellä jokaiselle liittymälle halutun määrän, mikä tasaa käyttäjäkohtaisia eroja ja säästää rahaa. Tästä syystä Moi Mobiili on järkevä valinta etenkin lapsiperheille, joissa on useita eri käyttäjiä eri tarpeineen.

Moilla ei tarvitse erikseen valita, tuleeko liittymä puhelin- vai dataliiittymäksi esimerkiksi kodin langattomaan verkkoon, vaan kaikki liittymät käyvät molempiin tarkoituksiin.

Useiden laskujen sijaan Moi Mobiili toimittaa yhden laskun kerran kuukaudessa, josta näkyy kaikkien sim-korttien tiedot.

Mistä voin hankkia Moi Mobiilin liittymän?

Moi Mobiililla ei tällä hetkellä ole omia myymälöitä Suomessa, mistä liittymiä voisi ostaa. Liittymän voi tilata helposti Moin omilta verkkosivuilta tai tekemällä liittymävertailu esimerkiksi Raha.fi:n palvelussa. Kun sinulle löytyy sopiva liittymätarjous, klikkaa “Tilaa” -painikkeesta ohjaudut Moin nettisivuille, missä voit saattaa tilauksesi loppuun.

Tutustu kaikkiin Moi Mobiilin liittymiin. Vertaile eri vaihtoehtoja ja valitse sinulle sopivin liittymä.

Millaisia kokemuksia käyttäjillä on Moi Mobiilista?

Toimintansa alussa Moi Mobiili tarjosi peruspaketin, johon sisältyi aina kolme liittymää ja aloituspaketti maksoi 18 € kuukaudessa. Tämä oli kiinnostava vaihtoehto perheille tai useamman laitteen talouksille, mutta ei herättänyt yhtä paljon mielenkiintoa pienemmissä talouksissa, joissa monen sim-kortin käyttö ei ollut tarpeellista.

Nykyään Moi tarjoaa hinnaltaan kilpailukykyisen Moi Potin eli entisen Kuuden Gigan Simmi -aloituspakkauksen, joka sisältää yhden tai useamman liittymän 9 € kuukausihintaan. Tämä on tehnyt kokemuksien perusteella Moi Mobiilista kiinnostavamman, sillä mikään muu operaattori ei tarjoa normaalihinnoiltaan alle 10 eurolla liittymää, joka sisältää kattavan ja nopean, 100 megan netin. Myös Moi Mobiilin puhelu- ja viestihinnat ovat kilpailijoita edullisimmat.

Kehuja on kerännyt myös Mun Moi -tilinhallinta. Sovelluksen kautta pääsee hallinnoimaan liittymiä ja näkemään reaaliajassa, kuinka liittymiä on käytetty.

Moin sivuilla julkaistavassa asiakastyytyväisyysraportissa Moin keskiarvo oli 9. Raportti perustui kyselyyn, jossa asiakkaat arvostelivat asteikolla 4-10 operaattorin eri osa-alueita, kuten verkon nopeutta ja kuuluvuutta, asiakaspalvelua ja hintaa.

Mitkä ovat asiakaspalvelun yhteystiedot?

Moin asiakaspalveluun saa yhteyden puhelimitse tai verkossa. Asiakaspalvelu vastaa arkisin kello 8-18 numerossa 044 770 6000.

Verkossa voi asioida yhteydenottolomakkeen kautta tai keskustelemalla Moin nettisivujen chat-palvelussa.

Kuinka Moi Mobiili pärjää vertailuissa muihin operaattoreihin?

Moi Mobiili on erittäin kilpailukykyinen operaattori liittymineen. Vaikka Moin edullisin liittymä Moi Potti sisältää vain rajatun määrän dataa, tulee se vertailujen mukaan silti usein pitkällä juoksulla edullisimmaksi, kuin muiden operaattoreiden tarjoamat rajattomat datapakettiliittymät.

Mikrobitin tekemän liittymävertailun mukaan Moin edullisimman perusliittymän dataa pystyi käyttämään yhteensä 17-19 gigatavun edestä, ennen kuin Moin oma tai kilpailevan operaattorin edullisin rajattomalla datalla varustettu liittymä tuli halvemmaksi. Tämä on keskivertokäyttäjälle enemmän kuin tarpeeksi, sillä tilastojen mukaan suomalaiset käyttävät mobiilidataa keskimäärin 5 Gt kuukaudessa. Toki on myös käyttäjiä, joilla mobiilin nettiä ja dataa tulee rohmuttua isoja määriä, jolloin rajaton liittymä on luonnollisesti fiksumpi valinta.

Halpa hinta onkin isoin Moi Mobiilin valttikorteista, sillä hinnastojen mukaan myös puheluminuutit ja tekstarit ovat muita operaattoreita edullisemmat. Myöskään liittymän nopeuksissa ei ole moittimista, sillä Moi käyttää DNA:n 4G ja 5G -verkkoja, jotka ovat nopeuksiltaan huippuluokkaa. Kaikki liittymät ovat nopeudeltaan vähintään 100 megaa ja kasvavat jopa 1000 megaan 5G -liittymissä.

Seisova naishenkilö kädessään älypuhelin, jossa on Moi liittymä
Moi Mobiili tarjoaa asiakkailleen ainoastaan puhelinliittymiä, mutta niihin voi liittää yhden tai useamman sim-kortin

Saako liittymään Mobiilivarmenteen?

Moi Mobiilin liittymiin ei ainakaan toistaiseksi saa mobiilivarmennetta. Asia voi kuitenkin muuttua tulevaisuudessa. Mobiilivarmenteen saa hankittua kaikilta muilta suurimmilta operaattoreilta.

Myykö Moi Mobiili prepaid-liittymiä?

Moi Mobiili ei myy lainkaan prepaid-liittymiä. Kaikkien Moin liittymien kiinteiden kuukausimaksujen veloitus tapahtuu kuitenkin aina laskutuskauden alussa, joka on samantyylinen prepaid-liittymien kanssa. Muut kulut, kuten käytön mukaan veloitettavat puhelut ja viestit, laskutetaan aina jälkikäteen.

Saako liittymän ilman nettiä?

Kaikkiin Moin liittymiin sisältyy datapaketti. Jos nettiä ei käytä tai sen käyttö on vähäistä, on Moi Potti operaattorin suositeltavin ja edullisin vaihtoehto. Datan voi halutessaan kokonaan kytkeä liittymästä pois Mun Moi -sovelluksen avulla.

Millainen kuuluvuus Moi Mobiililla on?

Moi puhelinliittymät toimivan DNA:n verkossa 4G tai 5G-tekniikan avulla. Kuuluvuus kattaa luonnollisesti saman alueen kuin DNA:lla. Mikäli suurin yhteys ei ole käytettävissä, siirtyy verkko käyttämään seuraavaksi parasta yhteyttä. Omnitelen tekemässä nopeusmittauksessa DNA:n 4G-verkon keskimääräinen nopeus verkosta mobiililaitteelle oli Elisaa ja Teliaa nopeampi. Kuuluvuus DNA:n verkossa on hyvä, sillä sen 4G-verkko kattaa yli 99 % suomalaisista.

5G ja 4G dataverkon kautta esimerkiksi pelaaminen tai elokuvien katsominen sujuu ongelmitta. Tämän verkon varaan on jopa mahdollista rakentaa kodin oma langaton verkko, joka toimii malliikkaasti.

DNA pyrkii jatkuvasti tehostamaan verkon kuuluvuutta alueilla, joilta tukiasema jo löytyy. Lisäksi uusia tukiasemia rakennetaan mahdollisuuksien mukaan, jotta verkon katvealueet jäisivät menneisyyteen.

Voiko liittymän hankkia ilman luottotietoja?

Moi Mobiili ei myy liittymiä luottotiedottomille asiakkaille. Liittymää ei saa edes vakuusmaksua vastaan. Luottotiedot tarkistetaan sopimusta tehdessä.

Toimiiko liittymä ulkomailla?

Liittymä toimii ulkomailla yleensä samoin kuin kotimaassakin. Datan käyttö ulkomailla vaatii, että mobiililaitteessa olevat asetukset ovat oikein, eikä roaming ole estetty. Mun Moi -palvelusta on myös hyvä tarkistaa, että ulkomaan käytölle ei ole liittymässä asetettu estoja.

Liittymän käyttöhinnat voivat ulkomailla vaihdella. Pohjolassa ja EU- ja ETA-maissa normaalihintaiset puhelut ja tekstiviestit laskutetaan kuten kotimaassa. Muut ulkomaan puhelut ja viestit ovat maakohtaiset ja löytyvät operaattorin hinnastosta. Ulkomaan hinnasto koskee myös Suomesta ulkomaille soitettavia puheluita tai lähetettäviä viestejä.

Kaikkiin Moi-liittymiin kuuluu rajattu määrä lisämaksutonta datansiirtoa ulkomailla laskutusjaksokohtaisesti. Jos ulkomaan datansiirron maksimimäärä ylittyy, peritään ylimenevästä osasta Moin roaming-hinnaston mukainen lisämaksu. Datasiirron maksimimäärä riippuu liittymästä ja sen voi helposti tarkistaa Mun Moi -palvelusta.

Mikä on Mun Moi?

Mun Moi on operaattorin oma tilinhallintapalvelu ja sovellus, jonka jokainen asiakas saa käyttöönsä. Mun Moin avulla liittymän haltija voi:

  • Reaaliaikaisesti seurata liittymän käyttöä. Kaikkien sim-korttien data, puhe- ja tekstiviestimäärät löytyvät sovelluksesta.
  • Vaihtaa liittymätyyppiä itselleen sopivammaksi milloin tahansa, vaikka kesken laskutuskauden.
  • Muuttaa liittymän asetuksia ja rajoittaa liittymiä sim-kohtaisesti. Esimerkiksi maksulliset palvelut, ulkomaankäytön ja datan voi kytkeä kokonaan pois.
  • Tarkastella ja maksaa laskuja. Yhdeltä laskulta löytyvät kaikkien sim-korttien kiinteät ja juoksevat kulut.
  • Tarkistaa PUK-koodin.
  • Sulkea liittymän tilapäisesti.

Ovatko liittymät määräaikaisia?

Moi Mobiilin liittymissä ei ole minkäänlaista määräaikaisuutta tai sitoutumispakkoa. Edulliset hinnat ovat pysyviä, eivätkä monen muun operaattorin tapaan nouse tietyn tarjousjakson jälkeen. Kaikki liittymät ovat myös toistaiseksi voimassaolevia ja irtisanomisen voi tehdä 14 päivän varoajalla.

Vertaa Moin liittymiä

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko